Kinologai rengia atsakingą augintinių šeimininkų kartą

Kinologai rengia atsakingą augintinių šeimininkų kartą

30. Oct 2015, 11:36 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Spalį minima Pasaulinė gyvūnų globos diena. Visą mėnesį Lietuvos kinologų draugija ir sveikos šunų mitybos specialistai kartu su keturkojais lankė Vilniaus pradines mokyklas, kur vaikus supažindino su atsakingu bei saugiu bendravimu su šunimis.

Kinologų duomenimis, mūsų šalyje auginama apie milijonas šunų ir maždaug pusė tiek kačių. Daugiausia naminių gyvūnų gyvena kaimo vietovėse, o daugiau nei pusė šeimininkų augintinių nesterilizuoja ir maitina tuo, kas lieka „nuo pietų stalo“.

Kinologai pastebi, kad visame pasaulyje vyraujanti tendencija rūpintis savo augintinių sveika mityba ir sveikata mūsų šalyje prigyja lėtai.

Pasak Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro vadovės Daivos Kvedarienės, didžioji dauguma Lietuvos gyventojų vadovaujasi artimųjų patarimais kuo maitinti augintinius ir dažniausiai juos šeria tiesiog savo maisto likučiais. Kinologai pastebi, kad retas šunų ar kačių augintojas supranta subalansuotos mitybos svarbą ir galvoja, kad tai augintinio sveikatai įtakos neturi.

D. Kvedarienė pabrėžia, kad itin svarbu atsakingą požiūrį į augintinius skiepyti nuo mažens. Todėl drauge su „Royal Canin“ sveikos mitybos specialistais spalio mėnesį organizavo edukacinius užsiėmimus mokyklose – viktorinas bei parodomąsias šunų programas pamatė daugiau nei 800 Vilniaus pradinukų.

„Vaikai yra smalsūs ir lankstūs, neturi įsisenėjusių nuostatų, todėl daug lengviau formuoti jų požiūrį. Mokydami vaikus mes auginame atsakingų būsimų gyvūnų šeimininkų kartą, kuri ne tik puoselės vertybes, bet ir perduos jas kitiems“, – sako D. Kvedarienė.

Užsiėmimų metu specialistai pradinių klasių moksleivius demonstravo kaip saugiai bendrauti su  šunimis, juo maitinti, dresuoti.

20151030113820-87942.jpg

Genio pradinės mokyklos, kurioje vyko pirmasis susitikimas su moksleiviais, direktorė Jūratė Paurytė pastebi, kad daugelis vaikų nori augintinio, tačiau nesuvokia, kad tai ilgalaikis įsipareigojimas. „Mes norime, kad vaikai suprastų, kokia atsakomybė yra auginti šunį ir kad tai – didelis įsipareigojimas. Tokios akcijos ugdo ne tik vaikų atsakomybę, bet ir bendrąsias žmogiškąsias vertybes“, – teigia J. Paurytė.

Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras jau trejus metus organizuoja tokius mokymus  vaikams.  Per metus šunų auginimo specialistai aplanko daugiau nei 10 tūkst. vaikų visoje Lietuvoje.

Kinologų užsiėmimų mokyklose akimirkos: http://bit.ly/1P15AO1