Mokslininkai nustatė, kad suvalgius riebių patiekalų cukraus lygis kraujyje ne tik padidėja, bet padidėja net du kartus, jei po jų yra geriama kofeino turinti kava.
Tyrimo metu buvo naudojamas specialiai paruoštas gėrimas, kuriame buvo riebalų, vadinamų lipidais, molekulių. Šis gėrimas leido mokslininkams atkartoti tai, kas nutinka kūnui, kai yra suvartojama riebalų.
Sveiki vyrai gėrė po beveik 1 gramą riebalų kiekvienam jų kūno kilogramui. Po šešių valandų jiems buvo duodamas saldintas gėrimas. Paprastai suvartojus cukraus, organizmas pagamina insuliną, kuris pašalina cukrų iš kraujo ir paskirsto po raumenis.
Kanadoje įsikūrusio Guelph universiteto mokslininkai nustatė, kad riebalai turėjo įtakos organizmo sugebėjimui atlikti tai. Cukraus kiekis kraujyje buvo 32 proc. didesnis nei tuomet, kai vyrai nevartojo riebalų kokteilio.
Papildomų tyrimų metu po penkių valandų po riebalų gėrimo suvartojimo dalyviams buvo duodamas du kofeino turinčios kavos puodelius atitinkantis atitikmuo. Po valandos jiems buvo duodamas saldintas gėrimas.
Žurnale „Journal of Nutrition” paskelbto tyrimo rezultatai rodo, kad cukraus lygis kraujyje padidėjo 65 proc., lyginant su tuo, kai dalyviai nevartojo riebalų ir kofeino turinčios kavos.
BLOGA SPOZIURUS O KAS SVEIKA REIKIA STENGTIS SVEIKAI GYVENT.. O KAM JEI NEIDOMU TAI JAU PATYLIU
PPRISIDENGIM TUOM KAS SIAIS LAIKAIS NESVEIKA.... OT TAI APZIOK ISMETAMA VAMZDY AUTOMOBILIO JEI TAIP O KAS SVEIKA?????..AA
skanu ir riebu du skirtingi dalykai 😃
o aš visada po skanių pietų mėgaujuos kava 😀