Kauno zoologijos sode - naujas gyvūnas!

Kauno zoologijos sode - naujas gyvūnas!

01. Jan 2014, 12:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Gražiausias žiemos šventes Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai ir gyventojai pasitiko su šypsena – į Lietuvos zoologijos sodo sąskaitą žmonės, ryšių operatoriai ir aukojimo portalas „Aukok.lt“ jau pervedė 207,5 tūkst. litų. Lietuvos zoologijos sodui ir jo gyventojams šie geros valios žmonių ir įmonių paaukoti pinigai labai svarbūs – už juos įgyvendinami svarbiausi gyvūnų poreikiai.

Darbai zoologijos sode vyksta itin sparčiai: dar lapkritį į Lietuvą pargabenti du ilgai laukti patinai – nykštukinis begemotas Geluk iš Ispanijoje įsikūrusio Fuengirolos bioparko, kurio transportavimui prireikė 20,5 tūkst. litų, ir šiaurinis elnias iš Danijos, kurio transportavimui išleista 6,8 tūkst. litų.

„Šiandien mes visi džiaugiamės nauju Lietuvos zoologijos sodo gyventoju – jūrinio erelio patinu, kuris pargabentas iš Arhem zoologijos sodo, įsikūrusio Olandijoje. Jo atgabenimui buvo išleista 3,7 tūkst. lt. Jūrinis erelis yra saugomas paukštis, įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą, o Lietuvos zoologijos sode gyveno tik viena jūrinio erelio patelė. Atsižvelgiant į tai, ir siekiant gausinti šių nykstančių paukščių populiaciją, patino atgabenimas iš Olandijos yra itin svarbus. Paukštis Lietuvos zoologijos sode sutiko didžiąsias šventes“, – džiaugiasi Lietuvos zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas.

Lietuvos zoologijos sode nuveikta ir daugiau svarbių darbų – šiuo metu sparčiai renovuojamas beždžionių pastatas. Kapucinas Muntis turės šildomą ir kaip tik jam pritaikytą voljerą šalia kitų gentainių, kurie projekto „Pirk dramblį“ dėka taip pat gyvens geriau. Gyvūnus prižiūrintiems sodo veterinarams už suaukotus akcijos pinigus nupirkti taip reikalingi injekciniai švirkštai ir dezinfekcinis purkštuvas. Šioms gyvūnų priežiūros priemonėms išleista 5,6 tūkst. lt.

Paaukoti Lietuvos zoologijos sodui galima internete www.aukok.lt/Projektai/PIRK-DRAMBLI ir pervedant aukas tiesiogiai į Lietuvos zoologijos sodo sąskaitą zoosodas.lt/parama/informacija-remejams, čia paskirties laukelyje reikia įrašyti PIRK DRAMBLĮ.