KARŠTA TEMA: naujas mažamečių lytinio švietimo įstatymas Europarlamente

KARŠTA TEMA: naujas mažamečių lytinio švietimo įstatymas Europarlamente

29. Nov 2013, 12:39 gintarerei gintarerei

Grįžtu čia, su nelabai malonia, bet labai aktualia bei mano galva skaudžia tema ir labai noriu, kad kuo daugiau mamų apie tai sužinotų ir mąstytų, o to pasekoje veiktų ir tokius valstybės veiksmus stabdytų.

Kaip kažkada į mūsų darželius norėjo ateiti Gender loops programa apie lyčių lygybę (daugiau straipsnyje http://alkas.lt/2012/07/16/zeppelinus-genderloops-sugrizo-kitu-vardu-ir-paslapcia/),  šiuo metu bandomas jau aukštesnis lygis - E. Estrelos rezoliucija, kuri nustato naujas seksualinio mažamečių auklėjimo "standratus" (paėmiau į kabutes, nes man čia visai ne standartai, pagal kuriuos norėčiau lygiuotis).

Daugiau informacijos straipsnyje: http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2013-11-27-priimta-skandalingoji-estrelos-rezoliucija/110768

Cituoju rezoliuciją:

" 0–4 metų amžiaus vaikai turi būti informuojami apie: „malonumą bei pasitenkinimą, pasiekiamą liečiant savo kūną “, „ankstyvosios vaikystės masturbaciją“, „įvairių rūšių šeimyninius santykius“, „teisę tyrinėti skirtingas lytines tapatybes“, „teisę atrasti nuogumą bei tyrinėti kūną, būti smalsiam“ ir t.t. Šios amžiaus grupės vaikai taip pat turėtų ugdytis „smalsumą savo bei kitų kūnų atžvilgiu“ bei „pozityvų požiūrį į kitokią seksualinę gyvenseną propaguojančius“.

4–6 metų vaikai turėtų būti supažindinti su „malonumu bei pasitenkinimu, pasiekiamu liečiant savo kūną “, „ankstyvosios vaikystės masturbacija“, „tos pačios lyties asmenų santykiais“, „seksualiniais jutimais (artimumas, malonumas, susijaudinimas) – integralia žmogiškųjų jausmų dalimi“, „įvairių rūšių (šeimos) santykiais“, „skirtingomis šeimos sampratomis“. Galiausiai vaikams turi būti padedama išsiugdyti „pagarbą“ minėtoms įvairaus pobūdžio gyvensenoms bei jų koncepcijoms.

6–9 metų vaikų mokymas turi būti tęsiamas juos išsamiau supažindinant su „malonumu bei pasitenkinimu, pasiekiamu liečiant savo kūną (masturbacija/savęs stimuliavimas)“. Tokio amžiaus vaikams taip pat derėtų pristatyti „skirtingus būdus pastoti“ bei „pagrindinę kontracepcijos idėją (galimybė planuoti šeimą ir priimti sprendimus jos atžvilgiu)“.

9–12 metų vaikai turi būti informuoti apie „pirmąją seksualinę patirtį“, „orgazmą“, „masturbaciją“ ir išmokti „priimti atsakingą – teigiamą ar neigiamą – sprendimą seksualinių potyrių atžvilgiu“, taip pat „efektyviai naudoti prezervatyvus bei kontraceptines priemones“.

Tokie principai bus diegiami darželiuose, mokyklose ir visur kitur, kur yra prieinama mažamečiams. Kažkaip giliai širdyje, netikiu, kad tai bus pasirinkimo laisvė. Bijau, kad tai taps dar viena priemone valstybei reguliuoti, kaip turi būti lavinami/ auklėjami/ auginami vaikai.

Pasakykite savo nuomonę mamos, ar Jūs norėtumėte, kad kiti apie tokias temas šviestų Jūsų vaikus, ar Jūs norėtumėtė tai daryti pačios, jausdamos kada tam tinkamas laikas?

29. Nov 2013, 16:51

Taip, tiesiogiai niekas mūsų - auginačių vaikus neklausia ko norime mes, bet tokių įstatymų nepraleis vaikų teises ginnantys, tam ir yra institucijos, kad apsaugotų vaikus, kaip su ankstesniu bandymu taip ir dabar, nemanau, kad praeis. Ir taip pat galvoju, kad dėl vaikų gerovės atitinkamos institucijos nepavargs kovoti. antraip visuomenės laukia visiškas nužmogėjimas . . . Ir paskutinių vertybių žlugdymas, šeimos, vaikystės griovimas. Šeima, juk visuomenės pagrindas, ir jei visoki toki "įstatymai" lys lauk, tuomet šeimos sąvoka aplamai nebeteks savo tikrojo modelio, prigimtinio. Na diksutuoti galima daug, bet aš vis dar tikiu, kad toks nužmogėjimas nebus leistas ateities griovimui.

gintarerei gintarerei 29. Nov 2013, 14:43 gintarerei

beje, sukurtas ir naujas terminas Incestas - kraujomaisa, incestofobija - netolerancija kraujomaisa propaguojantiems zmonems. Zodziu...baisu, bet tik viesumas tokius dalykus gali kazkiek pakeisti

gintarerei gintarerei 29. Nov 2013, 14:39

paskaitykite komentare mano pirmajam straipsni, ten sudeta visos programos ir susieta kodel viso to reikia. Nezinau, nenoriu tiketi propogandinem is pirsto lauztom teorijom, bet man galvoje irgi paraleles susiveda, nes mastantis zmogus esu ir man jos nepatinka..nes daugelis, kaip kas nors pasakytu apsurdisku teoriju turi dali tiesos

29. Nov 2013, 14:38 Zylutee

as ir negaliu pamirsti to sakinio....man slykstu...

gintarerei gintarerei 29. Nov 2013, 14:37 utopija

as galvojau, kad ir pedofilijos bei kraujomaisos legalizavimas yra absurdas, bet jos jau legalizuotos Olandijoje ir dar kazkur. Viskas galu gale prasiskina kelia, jei visuomene pasiduoda. Tarkime siuo metu LT vaiko apsaugos istatymo pataisos bandomos teikti 4 karta ir vis nepraeina, nes susilaukia visuomenes pasipriesinimo. Taigi klausimas kuri puse pavargs? Ir beje, Jusu kas nors klausia, ko Jus norit? Cia baisiausia, kad valstybe pati nusprendzia ko Jusu vaikams reikia ir ar tai privaloma. As uz pasirinkimo laisve, bet ne brukamus valstybeje dalykus, nes tai sukelia atmetimo reakcija. Musu visuomene dar per daug konservatoriska, bet kartos keiciasi, spaudimas dideja, informacijos priejimas plateja, taigi ne siemet, ne kita met, bet nesu tom,ia tikra kad po keletos metu visgi gali pasiekti tokios programos musu mokyklas. Juk propogandos tikslas yra veikti tol kol pasieki tiklsla

29. Nov 2013, 14:27 gintarerei

O aš labai abejoju ar tai pasieks švietimo įstaigas. ABSURDAS visiškas.

Beto, kaip sakė zylutee, jei taip nutiktų, vargei ar ką pakeistų pasirašymas, atsisakymas tokio savo vaiko švietimo, juk viskas eina vaikam iš lūpų į lūpas.

Man tai visiškas vaikystės atėmimas, tokios "rezoliucijos"

29. Nov 2013, 14:25

Absurdas. Mažamečiams taip "šviesti" . . . mokyklose, kur vaikai maždaug 14metų, sutinku, kad būtų šviečiama, bet ne apie "vienos lyties meilę"...pikta. Nors nenuostabu, kad tokie beprasmiški įstaymai kelią skinasi, nes jei Lietuvoje jau no 14metų savo noru vaikas gali santykiauti, tai ar čia normalu ??? Tai, jei prasidės toks "švietimas" nuo mažametystės, turbūt paauglių nėščių kartelė dar labiau smuktels žemyn, į dar jaunesnį amžių.
Aš tik už tai, kad švietimas būtų nuo 14metų. iki tol tikrai nenoriu, kad mano vaikui būtų peršamos tokios mintys, jo vaikystė persmlekiama suaugusiųjų gyvenimo spalvomis, kurios toli gražu nesiderina su vaikystės samprata.

gintarerei gintarerei 29. Nov 2013, 14:24 Zylutee

Oj, turiu bloga nuojauta, kad si programa gali buti privaloma...

gintarerei gintarerei 29. Nov 2013, 13:49

cia dar neblogai visi faktai sudėti: http://www.versijos.com/publ/genderizmas/47-1-0-1059