Kalėdų laukimas šiemet bus kitoks - eglučių įžiebimą stebėsime online

Kalėdų laukimas šiemet bus kitoks - eglučių įžiebimą stebėsime online

24. Nov 2020, 00:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šių metų šv. Kalėdos Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, bus kitokios. Dėl pandemijos švenčių laukimas bus ramesnis – mažiau būriavimosi, bet žadama daugiau šviesos ir papuošimų.

VILNIUJE pagrindinės šalies eglės įžiebimą galėsime stebėti per TV3 - geriausi šalies atlikėjai ruošia nuostabų koncertą! Žiemos švenčių sezono pradžią sostinė skelbs lapkričio 28 d., 17:30 val. 

Tradiciškai Vilniaus Kalėdų eglės puošyba bus didžiulė staigmena ir stebuklo laukimas – viską išvysime ekrane, jaukioje ir saugioje savo namų aplinkoje. Šiemet dėl pandemijos atsisakyta tradicija tapusių Kalėdinių miestelių Vilniaus Katedros ir Rotušės aikštėse. Tačiau jie žiemos švenčių metu persikels į elektroninę erdvę – dovanų kūrėjai, verslininkai jau dabar registruojasi į e. Kalėdų miestelį, kad savo dovanas, suvenyrus ir paslaugas galėtų siūlyti www.kaledossostineje.lt.

KAUNO Rotušės aikštėje pagrindinė miesto Kalėdų eglė bus įžiebta lapkričio 28 dieną, 18 val. Kasmet eglutės įžiebimas į Rotušės aikštę pritraukia tūkstančius žiūrovų, tačiau šiemet renginys vyks kitaip. Koncerto transliacija su garsiausiomis šalies scenos žvaigždėmis LRT televizijos eteryje prasidės lapkričio 28 d. 18 val.

KLAIPĖDOJE kalėdinė eglutė suspindės šiek tiek vėliau - gruodžio 5  dieną. Tūkstančius klaipėdiečių į Teatro aikštę sutraukiantis Kalėdų eglutės įžiebimo renginys šį kartą bus kitoks. Nors Kalėdų eglutė Teatro aikštėje nušvis gruodžio 5-ąją, įvertinus ekstremalios situacijos padėtį visoje Lietuvoje, įžiebimo ceremoniją klaipėdiečiai bus kviečiami stebėti internetinėse platformose bei per TV kanalą „Balticum“.

Gruodžio 5-osios vakarą klaipėdiečiai ir visi mylintys uostamiestį internetinės transliacijos metu išvys intriguojančią keliones link Kalėdų pradžią – specialiai Klaipėdai dedikuotą šventinį koncertą su atlikėjų sveikinimai iš įvairių Lietuvos miestų bei eglutės įžiebimo momentą tiesiogiai iš Teatro aikštės. Visą kalėdinį laikotarpį iki Naujųjų lydės šviesos instaliacija „Šiaurinė žvaigždė“ pačioje senamiesčio širdyje.

Koncertas „Kalėdos atkeliauja į Klaipėdą“ sujungs įvairias sostines: Vilnių – Lietuvos sostinę, Kauną – laikinąją sostinę, Nidą – būsimą Lietuvos kultūros sostinę ir Klaipėdą – būsimą Europos jaunimo sostinę. Šventiniam koncertui diriguos pats Kalėdų Senelis.

Simonadub Simonadub 01. Dec 2020, 10:03

Aš Šiauliuose gyvenu, tai meras parašė interneto erdvėje , kad nebus skelbiama , kada bus įžiebta egle , taip žmonių susibūrimo vengiant?

ODISEJAaa ODISEJAaa 27. Nov 2020, 11:26

Tik idomu kodėl įžiebe kaikurias eglutes tą pačią dieną, tą pačią valanda......?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 26. Nov 2020, 15:38

Kažkaip niekada ir nevažiuodavom į įžiebimą. Man nepatinka ta grūstis, kai lipa ant kojų ir bijai, kad vaikus sutryps arba jie pasimes. Važiuodavom jau po visko žiūrėti įžiebtos, per tv daug patogiau žiūrėti ?