Kaip švęsime Žolinę? Renginiai visoje Lietuvoje!

Kaip švęsime Žolinę? Renginiai visoje Lietuvoje!

15. Aug 2013, 13:18 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

ŽOLINIŲ RENGINIAI rugpjūčio 15 dieną

Rumšiškių Lietuvos liaudies ir buities muziejuje nuo ryto atsidaro kermošius, Žolinės puokščių paroda, o vidurdienį muziejaus miestelio bažnyčioje bus šventinamos gėlės, žolynai, daržovės ir duona. Skambės folklorinės dainos, vyks įvairios ekskursijos ir pramogos. 

Žolinės atlaidai 15 val. vyks Pažaislio Švč.Mergelės Marijos apsilankymo pas Elžbietą bažnyčioje, kur koncertuos Kauno valstybinis choras su dirigentu Petru Bingeliu. Renginys iš Pažaislio festivalio.

"Birutės parko istorijos atspindžiai". Palangoje Žolinių proga Birutės parke vėl pasirodys istorinės figūros. Jas sutikti ir išgirsti gyvąją parko istoriją bus galima nuo 18 val. prie Didžiojo tvenkinio. 

Palangoje 18 val. taip pat miestelėnai ir svečiai kviečiami į Žolinės koncertą kuris vyks Šventosios Mergelės Marijos Jūrų žvaigždės bažnyčioje 18 val. Solistas - Virgilijus Noreika, dalyvauja Palangos pučiamųjų instrumentų choras. 

Žolinė minima ir Šiauliuose, Aušros muziejaus Žaliūkių vėjo malūne (Architektų g. 73). 17 val. vyks liaudiška Žolinės vakaronė. Susirinkusiųjų į svarbiausią vasaros derliaus ir rugiapjūtės pabaigos šventę lauks šventinės Žolinės apeigos, gardi, šviežiai iškepta ruginė duona, smagi muzika, dainos, šokiai ir įvairios pramogos. Vakaronėje dalyvaus ir gerą žemaitišką nuotaiką dalins Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro folkloro ansambliai „Alksna“ ir „Alksnioka“.

Marijampolėje šią šventę J.Basanavičiaus aikštėje 19 val.kviečiama paminėti su Vyresniųjų tautinių šokių grupės “Jotvingis” ir liaudiškos kapelos “Giriniai obuolukai” artistais.

Marijampolėje, Tatkaičių klojimo teatre Gegnės kieme klojimo teatrų festivalis “Žolinė 2013 m. Renginys vyks penktadienį nuo 17 val. 

Gausūs Žolinės atlaidai vyksta ir Krekenavoje, kurie tęsis visą savaitgalį. Rytoj šurmuoliuos tautodailininkų mugė, vakare "Dinamika" koncertas, penktadienį bus atidengtas koplytstulpis. 

Ne Žolinės, bet Medkopio šventė "Ulioja bitela" rytoj prasideda Stripeikiuose, bitininkystės muziejuje. Nuo 15 val. čia vyks medaus produktų mugė, koncertai, bus demonstruojama kaip išsukamas medus ir iškart ragaujama. 

Gintarep Gintarep 14. Aug 2013, 21:39 pypse

Pypse, sauniai pastebejote 😀

pypse pypse 14. Aug 2013, 15:03

Aš norėjau pasidžiaugti šiops rubrikos buvimu😀 Labai įdomu kas kartą perskaityti, kur kas vyksta, ir užsikabinus negti sudalyvauti.

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 14. Aug 2013, 09:40 neri

Įrašiau! Kas dar žinote kur vyksta Žolinė?

neri neri 14. Aug 2013, 08:19

Mes kaip visada į Krekenavą ,Žolinės atlaidus 😀