Kaip gimsta fotoknygos?

21. Sep 2017, 15:20 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mamyčių klubo komanda smalsauja - kaip ir iš kur atsiranda knygos, ne bet kokios, o FOTOknygos. Pasirodo, jos gimsta visai taip pat, kaip ir tikros knygos. Prie jų atsiradimo dirba daug galvų, rankų ir didelių mašinų.

20170921152821-50223.jpg

"Viskas prasideda nuo gražiausių žmonių prisiminimų: akimirkos, gražiausios šventės, kelionės, vaikučių gražiausios šypsenos. Visa tai įamžinama fotoaparatais, telefonais ir suradus internete nemokamą programą, galima sau susimaketuoti norimą fotoknygą. Tam rasite palengvinančių dalykų kaip įvairių spalvų fotoknygos šablonai, tačiau galime susikurti ir savo dizaino knygą", - pasakojo ZOOMBOOK projektų vadovė Miglė Tamuliūnaitė.

20170921152802-67286.jpg

Sukurti fotoknygą apie pirmuosius dukters Marijos Barboros metus pabandė ir "Mamyčių klubo" laidos vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė.

20170921152924-21656.jpg

Kurdami savo knygą ir laukdami galutinio jos varianto, galite rinktis matinius arba blizgius puslapius. Knyga blizgiais puslapiais - Zoombook naujiena! Vartant ją atrodo, kaip vartytum tikras nuotraukas.

20170921153313-76525.jpg

Kurdami foto knygą galite įsirašyti patinkančią frazę ar sentenciją. Turite galimybę knygą puošti įvairiais paveikslėliais, gėlytėmis ir kitais aksesuarais.

"Vaikai labai mėgsta vartyti tas fotoknygas, kurios sukurtos tėvelių. Nes mato save, mato pažįstamus veidus - ir tai jiems yra geriausia istorija", - teigė M.Tamuliūnaitė.

O žiūrėdami su vaiku nuotraukas atminkite, kad tai puiki galimybė lavinti vaiko emocinį intelektą ir taip mokyti jį pažinti jausmus.

„Labai svarbu  mums, tėvams, savo vaikus išmokyti emocijas reikšti tinkamai. O kad taip nutiktų, žmogui savo emocijas reikia gebėti atpažinti ir įvardinti. Ir tai daryti reikėtų į pagalbą pasitelkiant kasdienius dalykus, pavyzdžiui, nuotraukas, šeimos albumus. Juk jose mes įamžinti visokie: liūdni, linksmi, verkiantys, išsigandę, nustebę. Vaikui galima net įvardinti tai, ką jis mato nuotraukoje: „Štai čia tu buvai labai nuliūdęs, supykęs, nes mes tau nedavėme ledų ir nufotografavome tave tokį verkiantį“, arba „Štai čia tu taškeisi baloje, tau buvo labai smagu“. Jei vaikas nufotografuotas ką nors plėšantis, draskantis, piktas, tėvams puiki proga pasakyti, kaip jie dabar džiaugiasi, kad šis užaugo, yra didelis ir supykęs taip nebesielgia. Principas emocijų mokymosi per nuotraukas labai paprastas – mes įvardijame jausmą, priimame jį, pasakome, kad tai normalu, kad taip jaučiasi visi“, - pasakoja psichologė, Paramos vaikams centro vadovė Aušra Kurienė. 

Plačiau, kaip susikurti FOTOKNYGĄ - www.zoombook.lt 

 


20161107111806-36075.jpg