Ką veikti savaitgalį?

Ką veikti savaitgalį?

15. Oct 2011, 08:00

 

Nors šiltasis metų laikas baigėsi ir renginių jau mažiau, šį tą įdomaus šiam savaitgaliui "atkapstėme".


1 pasiūlymas - Raganiukės vaikštynės Vilniuje

 

Spalio 15 d., šeštadienį, po Vilnių vaikštinės iki penkių metrų užaugusi „Raganiukės“ teatro herojė Raganiukė.  

12 val. Raganiukė pradės kelionę iš Fabijoniškių nuo savo teatro, keliaus pro Akropolį tiesiai link Žirmūnų, žingsniuos Žirmūnų tiltu ir patrauks link Sereikiškių parko.

 

15 val. Sereikiškių parke Raganiukė parodys lėlių spektaklį iš savo skrybėlės!

 

2 pasiūlymas - Tarptautinė vaikų nešiojimo akcija Vilniuje

 

Spalio 15 d., šeštadienį, 11 valandą mamytės ir tėveliai su vaikučiais renkasi sostinės Rotušės aikštėje.

 

Po bendros nuotraukos – eitynės nuo Rotušės aikštės Vokiečių gatve iki Šv. Kotrynos bažnyčios. 12 val. simbolinis S. Moniuškos skverelio prie Šv. Kotrynos bažnyčios puošimas vaikjuostėmis.

 

12.15 val. Paskaita S. Moniuškos skverelyje. Mamos, nešynių ir nešiojimo aistruolės primins, kokios nešyklės ir padėtys yra taisyklingos, kaip saugiai nešioti kūdikius, kodėl verta nešioti vaikus, kokį neribotų galimybių pasaulį atveria medžiaginės nešyklės – vaikjuostės.

 

12.45 val. „Su vaiku – sutartinių ritmu“. Mamos kartu su vaikučiais nešyklėse kviečiamos išmokti padainuoti lietuviškas sutartines ir pajudėti kartu su mama Ingula. 14 val. Akcijos pabaiga.

 

3 pasiūlymas - Cukraus ir tradicinė derliaus šventė Marijampolėje

 

Spalio 15 d., šeštadienį, J. Basanavičiaus aikštėje Marijampolėje vyks tradicinė derliaus šventė „Sūduvos kraitė“.
Kartu bus švenčiamas Marijampolės cukraus fabriko 80-metis.

 

Šventės metu vyks mugė, renginys vaikams „Cukrinuko labarytis“, piešinių bei kūrybinių darbelių konkurso dalyvių apdovanojimai, koncertas, kojūkininkų pasirodymas, sportinės estafetės ir daugybė kitų renginių. 21 valandą prasidės koncertas, kuriame koncertuos Kastytis Kerbedis, Mantas Jankavičius, Studentės, Paulius ir kt.


Įdomi detalė – šią dieną prie cukraus gamyklos vyks Cukrinio runkelio skulptūros atidengimas.

 

4 pasiūlymas - Muzikos valanda Trakų bažnyčioje

 

Spalio 16 d., sekmadienį, 16 val. Trakų Švč. Mergelės Marijos  Apsilankymo bažnyčioje prasideda nemokamų koncertų ciklas „Metų laikai“, kuris tęsis iki pat Šv. Kalėdų.  

 

Šį sekmadienį skambės G. F. Handelio, J. S. Bacho, F. Schuberto ir kt. muzika. Muzikos kūrinius atliks Asta Krikščiūnaitė (sopranas) ir Dainius Puišys (baritonas), vargonuos maestro Bernardas Vasiliauskas.

 

Kaip sako organizatoriai, po vasaros linksmybių užplūsta šiokia tokia rudeninė tuštuma, lyg „rudens letargas“, tad sugalvotas toks koncertų ciklas. Tikimasi, kad atvykusieji į senąją sostinę ne tik aplankys pilį, suvalgys kibinų, bet ir turės progą pasiklausyti geriausių šalies muzikantų ir išgirstų iškiliausių pasaulio bei Europos autorių kūrinių.

 

Visi mūsų paminėti renginiai nemokami.

 

Jei žinai smagių renginių savo mieste, sakyk, informaciją papildysime.