Ką veikti savaigalį? Renginių gidas birželio 15-16 dienomis

Ką veikti savaigalį? Renginių gidas birželio 15-16 dienomis

14. Jun 2013, 07:20 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Birželio 15 d. šeštadienis,

RUMŠIŠKĖS

Svarbiausias renginys šį savaitgalį be jokių abejonių yra... KETVIRTASIS MAMYČIŲ KLUBO GIMTADIENIS!!! Jis vyks šeštadienį, nuo 12 val. Lietuvos liaudies ir buities muziejuje Rumšiškėse. Daugiau apie jį galite pasiskaityti čia - GIMTADIENIS. Trumpai: laukia žaidimai vaikams, dainos ir šokiai su folkloriniu ansambliu, dovanėlės ir gera kompanija. 

TRAKAI

Trakuose ir vėl renginių gausa! Šeštadienį ir sekmadienį Trakų pusiasalio pilyje vyks Viduramžių šventė. Ten žvangės riterių kardai, triūs senųjų amatų meistrai ir varžysis geriausi lankininkai. Su renginio programa galite susipažinti internete: www.trakaimuziejus.lt

PALANGA

Vis daugiau renginių vyksta kurortuose. Šį savaitgalį Palangoje įvairių šokių stilių entuziastus sukvies festivalis “Palangos ritmu”. Čia suvažiuos ir savo šokius rodys daugybė kolektyvų iš visos Lietuvos ir įvairių užsienio šalių. Įvairiose kurorto erdvėse akis galės paganyti ir kojas pamankštinti įvairiausių šokio stilių mėgėjai. Bus įrengtos vietos šokiams, čia vyks koncertai, seminarai, bus galimybė pasimokyti šokti kartu su žinomiausiais šokio specialistais. Daugiau informacijos apie planuojamus renginius galima rasti internete adresu http://www.facebook.com/SokiuFestivalisPalangoje

Kurorte prasideda ir tradicinis renginys "Dūdų vasara", kuomet kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį 18.30 Birutės parko rotondoje Palangos orkestras dovanoja miesto svečiams ir gyventojams koncertus. 

PLUNGĖ

Kada paskutinį kartą buvote Žemaitijoje? Nuo 10 val. prasideda šurmuliuoti Plungės miesto šventė. Rodos, girdėsime ją ir Vilniuje, nes jos metu vyks ir pučiamųjų orkestrų festivalis. Linksmybių daugiau nei pakankamai, kurių tarpe net ir picos valgymo varžybos. Plungiškiai pasirodo ją labiau mėgsta už cepelinus.

RADŽIŪNAI, MOLĖTŲ R.

15 val. ten rinksis didžiausi Lietuvos ekstremalai į renginį “Auto Jazz”. Gal ir nelabai vaikams skirtas susibūrimas, bet jeigu mėgstate garsą, triukšmą, automobilius - tikrai bus įdomu. Šventės akcentas - netradicinės varžybos, kuriose rungsis automobilis, motociklas su lopšiu, sraigtasparnis ir net traktorius!

KAUNAS
Dar vienas renginys ne vaikams, bet labiau tėveliams, bet negalime nepaminėti tradicinio “Bike Show Millennium”, kuri kaip visuomet vyks S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome nuo 15 val. Kaskadininkų pasirodymai, milžiniška motociklininkų kolona, Lietuvos žvaigdžių koncertai ir daug kurtinančio triukšmo. 

ALYTUS

Jau penktadienį prasideda Alytaus miesto dienos! Visą savaitgalį mieste vyks įvairūs turnyrai, mugės, linksmybės ir viskas, kas priklauso tikrai miesto šventei. 

Sekmadienis, biržlio 16 d.

VILNIUS

Jei dar nėkart nebuvote - verta sudalyvauti tikroje oficialioje Lietuvos vėliavos pakėlimo ceremonijoje, kuri vyksta kiekvieną sekmadienį 12 val. S.Daukanto aikštėje priešais Prezidentūros rūmus. Paradinėmis uniformomis ir viduramžių šarvais pasipuošę kariai iškilmingai atlieka visą ceremoniją.

Dar vienas tradicinis Vilniaus renginys - Blusų turgus, kuris vyksta kiekvieną sekmadienį nuo 12 val. Vilniaus mokytojų kiemelyje. Galima ne tik grožybių ieškoti, bet ir patiems sudalyvauti ir nebereikalingus drabužius ar daiktus parduoti. Daugiau informacijos kaip tai padaryti  www.blusturgis.lt

MARIJAMPOLĖ

19 val. Marijampolės "Arvi" areną kviečia respublikinė šokių šventė “Sodauto", kurioje dalyvaus visų kartų šokėjai iš šalies regionų. Šventės koncepcija - susieti šventę su etniniais namo - sodo, bitės - žmogaus, ugnies - šeimos židinio simboliais, įprasminančiais pasaulį, šeimą kaip valstybės pamatą. 

ALYTUS

AKKC amfiteatre nuo 15 val. skambės chorų atliekamos dainos. Dešimtys Lietuvos chorų dalyvaus festivalyje “Daina, tau Alytau”

Nuotrauka: K. Narkevič

Gintarep Gintarep 15. Jun 2013, 00:38

Avon vaiku begimas dar bus