Ką veiksime savaitgalį? Naujas renginių gidas liepos 12-14 dienoms

Ką veiksime savaitgalį? Naujas renginių gidas liepos 12-14 dienoms

13. Jul 2013, 00:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

KULAUTUVA (Kauno r.)

Pušų paunksnėje šeštadienį skambės bardų dainos ir svečių lauks festivalis “Akacijų alėja”. Jame dalyvaus dainininkai ir muzikantai Kostas Smoriginas, Virgis Stakėnas, Evelina Sašenko, Sigitas Jačėnas, Markas Palubenko ir kiti. Pradžia 17 valandą. 

TRAKAI

Prie Galvės ežero atsikrausto ir Trakų miestą “okupuoja” “Tamsta” muzikos festivalis. Pagrindinės linksmybės prasidės nuo šalia Vytauto g. 1 įsikūrusio festivalio informacijos centro. Gatvėje šurmuliuos „Svajonių turgelis“, kuris ves į Gatvės muzikos ir Gatvės šokių scenas, pramogas vaikams ir kitas linksmybes. Du kempingai bus įkurti toliau nuo miesto - prie Akmenos ir kempine “Slėnis”. Žodžiu, linksmybės garantuotos, galima dalyvauti ir be nakvynės. Festivalis prasideda penktadienį ir truks tris dienas. 

PLUNGĖ 

Šeštadienį 14 valandą Plungės kultūros centras, Plungės bendruomenė ir Žemaitijos tautodailininkai kviečia kartu švęsti žinomo medžio meistro Jakovo Bunkos 90-ties metų sukaktį, kurios metu bus knygos ir kūrybos pristatymas.

KĖDAINIAI

Kokia vasara be Agurkų šventės! Ši Kėdainių miesto parke rengiama šventė jau 16-oji. Veiks Kėdainių mieto seniūnijos improvizuota muitinė ,,Ant rubežiaus“. Šventėje dalyvaus Aukštaitiškas sūrių kaimas, žiūrovai galės degustuoti 24 rūšių sūrių, stebėti sviesto sukimą, nusipirkt ir įvertinti, kaip sūris tinka prie raugintų agurkėlių. Kėdainietiškame ringe „Agurkinis smūginis“ dalyvaus seniūnijų agurkų augintojai bei žiūrovai. Pirmą kartą Kėdainiuose parko užtvankoje vyks agurkininkų regata. Rajono seniūnijų komandoms parko saloje nuo specialiai įrengtos prieplaukos-lieptelio teks lipti į baidares ir įrodyti, kuri seniūnija greičiausia ne tik agurkų šiltnamiuose, bet ir agurkams auginti labai reikalingame vandenyje. 

LINKUVA (Pakruojo raj.)

Pakruojo rajono Linkuvos mieste vyks garsieji Škaplierinės atlaidai ir Linkuvos miesto šventė. Tai pati didžiausia, gražiausia, iškilmingiausia, turinti labai senas tradicijas miesto šventė. Jau nuo penktadienio vyks sporto varžybos, koncertai, konferencijos, susitikimai su kraštiečiais, amatininkų mugė, foto darbų paroda ir kiti renginiai. Šiemet Linkuva pasitinka net 513-ąsias metines.

DRUSKININKAI

Sekmadienį 18 val. iškilmingai Druskininkų amfiteatre “Galia” atidaromas tradicinis R.Tumino vardo teatrų festivalis “Vasara 2013” kuris truks iki rugpjūčio 10 d. Festivalyje bene kasdien bus rodomi geriausi Lietuvos, Rusijos, Moldovos, Azerbaidžiano teatrų spektaliai. 

VILNIUS

Išduosime paslaptį - redaktorė Eglė yra paplūdimio tinklinio gerbėja. Tad pabandykime ją choru įtikinti dalyvauti jau šį savaitgalį prasidedančiame Lietuvos mėgėjų paplūdimio tinklinio čempionate. Atrankos prasidės nuo 10 val. prie Baltojo tilto esančiose aikštelėse.  tinklinis.registracija@gmail.com. Egle, pabandyk!

Energetikos ir technikos muziejus į žaismingų padėkliukų iš senų žurnalų gamybos dirbtuvėles. Jos vyks šeštadienį nuo 11 iki 16 val. Su savimi reikia turėti įvairių senų žurnalų.

PALANGA

Mašinų gausmas, greitis ir azartas - “1000 km lenktynės” savaitgalį okupuos Palangos prieigas. Atidarymo šou ketvirtadienį 10.30 vyks Palangos miesto centre, kuriame auto sporto entuziastai bei miesto svečiai gali iš arčiau pamatyti sportinius automobilius išsirikiavusius šalia centrinės mieto aikštės. Oficialiosios lenktynės prasidės šeštadienį 12.15 Palangos-Klaipėdos ir Kretingos sankirtoje. Atkreipkite dėmesį į eismo pakeitimus jei važiuosite į pajūrį. 

KAUNAS

Daugirdo amfiteatre sekmadienį 12 val. laukiami mažiausi teatro gerbėjai renginyje “Žaidžiame teatrą”. Vaikai išmoks paprasčiausių aktorinių, pantomimos dalykų, repetuos ir užsiėmimo pabaigoje rodys mini muzikinį spektakliuką „Raudonkepuraitė". 

NIDA

Šeštadienį prasideda tarptautinis Thomo Manno festivalis, kuris truks visą liepos mėnesį. Koncertai, skaitymai, parodos, literatūrinės popietės ir atviros diskusijos vyks įvairiose Nidos vietose, o atidarymo koncertas prasidės 17 val. Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje. Jame dalyvaus ir LR prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 10. Jul 2013, 18:37

Goda, ačiū už paraginimą, tačiau man iki čempionato dar toli 😉 aš tik mėgėja savo kieme 😀