Ką veiksime pirmąjį rugpjūčio savaitgalį? Renginiai rugpjūčio 2-4 dienomis

Ką veiksime pirmąjį rugpjūčio savaitgalį? Renginiai rugpjūčio 2-4 dienomis

03. Aug 2013, 08:29 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ledų šventė Kėdainiuose

Kokia vasara, ir kokie Kėdainiai be agurkų ir ledų šventės. PIrmoji jau praūžė, o antroji įvyks šį šeštadienį. 17 val. šventė prasideda eitynėmis, o 18 val. miesto stadijone vyks koncertas ir linksmybės vaikams.

Žemaičių krikšto 600 metų jubiliejus

Telšiuose žmonės bursis paminėti itin svarbaus įvykio - žemaičių apkrikštijimo. Veiks archyvinės parodos, mokslinės konferencijos, iškilmingos mišios, sakralinės muzikos koncertai. Šeštadienį mes aplankytume kryždirbių mugę Turgaus aikštėje, 21.30 paklausytume roko operos “Prisikėlęs” amfiteatre. Sekmadienį didžiojoje žemaičių sienoje 12.30 val bus iškilmingai atidengta lenta “Euruopas krėkšts”. 

Festivalis „Skambant gitarai“ 2013

Gargžduose šį savaitgalį vyks dainuojamosios poezijos ir autorinės kūrybos šventė. Nuostabi muzika skambės miesto parke, o mažųjų laukia skaitymai su rašytoja Ona Jautake, susitikimai su pasakų herojais, edukaciniai užsiėmimai “Knygos skirtuko kūrimas”, knygynėlis, arbatinė ir gražumynų mugė. 

Palūšės regata

Ir vėl virš gražuolio Lūšių ežero bangų išsiskleis baltos burės, ir vėl skambės linksma muzika, kvepės žuvienė, vyks įvairios sporto rungtys... Jei nori pailsėti, papramogauti, užtraukti dainą prie naktinio laužo - tapk aktyviu šventės dalyviu! Kaip? Dalyvauk karnavaliniame plaukime bet kokiomis saugiomis plaukimo priemonėmis ir plaukiojimui skirtais plūduriuojančiais įrenginiais.

 

Amatų, muzikos ir alaus festivalis Pakruojyje

Penktadienį prasideda linksmybės Aukštaitijoje. Aišku, svečių laukia spektakliai, koncertai, mugojus, iškilmingos eisenos ir kiti tradiciniai tokių švenčių akcentai. Mums įdomu būtų paršelių čempionatas ir kiauliaganio rinkimai, statinės ridenimo ir grūdų maišo nešimo varžybos, giros maratonas. 

Festivalis “Granatos Live”

Muzikos festivalių šiais metais užderėjo kaip niekad, o pirmą kartą tokio tipo festivalis įsikurs Rumšiškių Lietuvos liaudies ir buities muziejuje. Klausytojų lauks trys scenos, daugiau nei 30 muzikantų ir grupių, atviros menų dirbtuvės, stalo žaidimai ir kitos pramogos.

Festivalis “Galapagai”

Jau antrus metus “Rokos naktys” organizuojamos šiuo pavadinimu. Zaraso saloje, Zarasuose. Organizatoriai žada dieną naktį nenustojančią grotį muziką, užsiėmimus skatinančius saugoti gamtą, žaidimai vaikams ir suaugusiems, socialinės iniciatyvos ir kiti smagūs užsiėmimai.

Sakralinės muzikos ir poezijos festivalis "Ave Maria"

Išvargusius nuo Palangos triukšmo kviečiame į rimtesnės muzikos koncertus. Penktadienį 20 val. Palangos gintaro muziejuje skambės W.A.Mozarto, G.Martini, J.Strauss ir kitų žinomų kompozitorių kūriniai. Palangos bažnyčioje šeštadienį 20 val. vyksiantį koncertą “Paveikslo istorija”. Dalyvauja choras “Draugiški projektai”.

Koncertai „Mes sveikinam Trakus“

Trakuose šią savaitę vyksta pučiamiesiems, mušamiesiems instrumentams ir fantariniam orkestrui skirta meistriškumo mokyklą “Trakų fanfarinė savaitė”. Penktadienį koncertas vyks “Apvalaus stalo klube”, šeštadienį - Trakų menų mokykloje, “Tony resort”, sekmadienį - “Trakų galvės”, “Kybynlar”, “Pirosmani” restoranuose.

Bardų vasaros festivalis

Sekmadienį tradicinis bardų koncertas Vilniaus universiteto Kairėnų botanikos sode. 18 val. koncertuos Olegas Ditkovskis ir Neda su programa “Muzikiniai monologai”. 

Meilės istorija pagal Edith Piaf

Nuostabiame Širvintų rajone esančiame Šešuolėlių dvare sekmadienį 17 val. vyks renginys iš Kristupo vasaros festivalio. Nuostabias Edith Piaf dainas atliks Evelina Sašeno.  

Teatralizuota ceremonija prie Valdovų rūmų

Sekmadienį 14 val. Katedros aikštėje rūmų šauklys praneš miestelėnams ir miesto svečiams primirštus, bet aktualius bei įdomius mūsų istorijos faktus, kurie mus nukels į Lietuvos Didžiosios Kunigaikštės laikus. 

Festivalis “Mandala”

Jeigu domitės sveiku gyvenimo būdu, vidinio pasaulio grožiu, šis renginys būtent jums. Festivalyje bus net keturios praktinių ir teorinių užsiėmimų erdvės: psichologinė, dvasinė, kūrybinė ir kūno. Vakare galėsite pasiklausyti koncertinės programos. Vaikučius prižiūrės ir su jais žais “Smaragdo miesto“ auklėtojos, kol Jūs dalyvausite užsiėmimuose. Lauko valgyklėlėse galėsite nusipirkti vegetariško ir žalio maisto. Daugiau informacijos rasite festivalio svetainėje www.mandala-festival.lt Festivalis vyks Siesarčio ežero stovyklavietėje.

Šventė “Bitė Maja”

Kaune Daugirdo amfiteatre vidurdienis tradiciškai vaikų diena ir šį savaitgalį mažieji galės repetuoti ir filmuoti vaikiškus muzikinius klipus iš spektaklio “Bitė Maja”. 

Ačiū už info!

01. Aug 2013, 20:21

Ledų šventė Kėdainiuose rugpjūčio 3d 😀 17val eisena, 18 val. koncertas 😀