Ką smagaus nuveikti vaikų ir tėčių savaitgalį: renginiai

Ką smagaus nuveikti vaikų ir tėčių savaitgalį: renginiai

30. May 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

Sinoptikai žada puikų orą, o mes turime net dvi progas švęsti - šeštadienį švesime Tarptautinę vaikų gynimo dieną, o sekmadienį sveikinsime savo mylimiausius tėčius.

 

 

Birželio 1 diena, šeštadienis

 

VILNIUS

 

Nuo 11 val. Vingio parke vyks milžiniška Vilniaus miesto vaikų šventė. Žinoma, laukiami ne tik vilniečiai, bet ir miesto svečiai. Organizatoriai žada išties milžinišką šventę - su vaikų teniso turnyru, edukacinėmis, pramoginėmis programomis, vaikų muge, atrakcionais ir konkursais. Vyks koncertai, spektakliai, veiks įvairios kūrybinės dirbtuvėlės, veiks net jaunųjų mokslininkų labaratorija. Daugiau informacijos ir programa yra tinklalapyje www.vaikusvente.lt

 

Tarptautinės vaikų gynimo dienos šventės metu Vilniaus senamiestyje ir Vilniaus mokytojų namų kiemelyje vyks Pasakų personažų paradas. Nepraleiskite su vaikučiais puikios progos pamatyti visus pasakų herojus vienoje vietoje! 14.30 - Pasakų personažų paradas iš Katedros aikštės į Vilniaus mokytojų namų kiemelį. 15.00 -„Sekam pasaką kartu“. Vaikų globos namų auklėtinių pasirodymai ir šventės svečių koncertas Vilniaus mokytojų namų kiemelyje: www.vlsv.lt

 

Vilniaus rusų dramos teatras organizuoja renginį “Vaikų diena teatre” ir nuo 12 val. lauks visų mažųjų gerbėjų. Bus rodomi spektakliai, vyks meninės dirbtuvėlės ir net praktinis meno užsiėmimas, o renginio pabaigoje - sveikinimų koncertas. Renginys vyks lietuvių kalba. Daugiau informacijos http://www.rusudrama.lt/vaiku-diena

 

Jei auginate vyresnius nei 15 metų vaikus, jiems turėtų itin patikti renginys Energetikos ir technikos muziejuje “Žemės planeta kišenėje”, kurios metu bus pasakojama geodezijos/topografijos mokslus, išmoks žemėlapio sudarymo pagrindų ir patys tai išbandys. Renginys nemokamas tik būtina išankstinė registracija iki penktadienio laurynas@emuziejus.lt

 

Įvairiausių stilių šokių gerbėjai ir šeštadienį, ir sekmadienį galės mėgautis didelėmis šio meno dozėmis IX šalies vaikų ir jaunimo šokių festivalyje-konkurse „Norim kilt“. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre nuo 12 val. vyks įvairiausi pasirodymai, sekmadienį 15 val. - šventinis koncertas.

 

KAUNAS

 

Mėgstantys muziką ir šokį Vaikų dieną galės praleisti respublikinėje dainų ir šokių šventėje “Svaja - tavo sparnai”, kurioje dalyvaus moksleivių meno kolektyvai iš visos Lietuvos. Daug dėmesio skiriama scenografijai ir šviesoms todėl renginys Kauno dainų slėnyje prasidės vėlokai - 21 valandą.

 

KLAIPĖDA

 

Traukiantys į pajūrį su vaikais galės linksmintis “Karkadienio” šventėje, kuri vyks Klaipėdos teatro aikštėje nuo 12 val. Renginys išsiskirs gausybe garsių atlikėju, įvairiomis pramogomis, dovanomis, o nuo 18 val. net ir putų diskoteka. Renginys nemokamas.

 

 

KITI MIESTAI

 

Norintys ištrūkti iš miesto Vaikų gynimo dieną kviečiami į šeimų šventę “Čia visa Lietuva”, kuri vyks Visuomenės harmonizavimo parke Prienų rajone. Ypatingai gražioje teritorijoje nuo 12 val. prasidės įvairios diskusijos aktualiomis temomis, veiks parodos, mažuosiuos kvies aitvarų dirbtuvėlės, pūs muilo burbulus, bus šuniukų pasirodymas, o vakare didysis koncertas, kuriame dainuos Gytis Paškevičius. Daugiau informacijos www.seimusvente.lt

 

Prasideda įvairūs sezono atidarymai, o vienas labiausiai patraukusių akį - sezono atidarymas Dauguose, Alytaus rajone. Nuo 13 val. prasidės spektakliai, koncertai, kūrybinės dirbtuvėlės (piešimo, pynimo iš vytelių ir kiti), augintinių madų pasirodymas, o įdomiausias bene valtelių, plaustų, kanojų, baidarių, laivų paradas. Turėtų atrodyti tikrai labai gražiai ir įdomiai.

 

Dar vienas vasaros pasitikimo festivalis šeštadienį vyks Kėdainiuose. Nuo 19 val. miesto parke koncertuos GJan, grupė “Žas”, Martynas Kavaliauskas ir kiti. Renginys mokamas.

 

Jei jau poilsiaujate Palangoje arba esate eilių gerbėjai, šeštadienį apsilankykite “Poezijos pavasaryje”, kuris vyks “Ramybės” kultūros centre.

 

Augintinių gerbėjai kviečiame į pirmąją šunų parodą-šventę “Nida‘2013”, kuri, kaip supratote vyks Nidoje. Jau 11 val. galėsite pamatyti šunų paradą einantį Nidos gatvėmis. 11.30 val. vyks tarnybinių šunų parodomoji programa, vėliau kitų šunų pasirodymai. Viso renginio metu vyks užsiėmimai, žaidimai, konkursai vaikams.

 

Trakuose prasideda jahtų regatos “Galvės Taurė”. Šeštadienį 12 val. vyks pirmieji plaukimai kreiserinėmis jahtomis.

 

Birželio 2 diena, sekmadienis

 

VILNIUS

 

Norite pasveikinti tėtį ypatingu renginiu? Šv.Kotrynos bažnyčioje 12 val. choras “Ąžuoliukas” rengia koncertą “Dovana Tėvui”. Skambės pačios gražiausios dainos tėčiams. Renginys nemokamas.

 

TRAKAI

 

Trakuose 10.30 val. iškilminga eisena gatvėmis prasidės XXII Trakų žemės lenkų kultūros 12 val. dainos ir šokiai skambės aikštėje prie Senųjų Trakų Viešpaties Apsireiškimo Švč.Mergelei Marijai ir Šv.Benedikto bažnyčios.

 

Ar jau suplanavote, ką veiksite šį šventinį savaitgalį?


Lauksime jūsų šaunių fotoreportažų!