Ka manote?

06. Nov 2013, 20:58

Sveiki. Ikeliu straipsniuka, kuri gal but jau ir bus skaiciusiu mamu, bet idomu kokia nuomone?http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/komentarai/mamytes-ju-vaikuciai-ir-nauja-chamiskumo-atmaina.htm

Krisliukas Krisliukas 07. Nov 2013, 09:12

straipnis gerokai perdėtas... tokių situacijų, apie kurias rašo autorė, man dar neteko matyti 😃

gintarerei gintarerei 06. Nov 2013, 23:15

o ir cia uzvedei diskusija 😀 mes cia kitame forume po siuo straipsniu diskutavome. Pabandykite mamos atsiriboti nuo straipsnio nuotaikos ir emociju, taip pat pat pabandykite negalvoti kratutinumais, pvz reikia sedeit namie uzsidarius, arba visur su vaiku draudziama.
Tiesiog paziurekit placiau, straipsnio autore, kad ir kaip netinkamai, bet norejo pasakyti, kad visur turi buti savas laikas ir sava vieta, t.y. vestis kur nors vaikus, kur nors su jais eiti. Gerai viena mama forume kitam issireiske, pagalvokite, jei turite 3 vaikus ir gaunate pora valandu pabuti viena su drauge kur kavineje, tuo metu juk norisi atsiriboti nuo to kas liko namuose, nuo sauskelniu, vaiko kvyksmu, rekimo, klegesio, norisi ramybes vakare su taure vyno ir gera drauge, arba tarkime po kokiu 15 metu svesite su vyru santuokos sukakti (cia geras buvo pavyzdys) ir aplinkui zus vien vaikai klykiantys.
Nenoriu pati rasyti krastutinumais, tiesiog jei visi rasti ta aukso viduriuka: mamos su vaikais, lankytusi vaikams pritaikytose vietose ir tinkamu vaikams metu, nes kameriniame koncerte, restorane ir ne velyva vakara, o zmones be vaiku dazniau be pykcio ziuretu i vaikus ir nepultu piktintis del kiekvieno vaiko akibrokstelio, o taip pat jei mamos reaguotu adekvaciai i savo vaikus, t.y. jei prasideda per didelis dukimas, isterija ar panasiai, issivestu vaika, o ne ignoruotu ir toliau ilsetusi kavineje, tai manau visi sugyventu draugiskai. Visokiu zmoniu yra ir tarp tevu ir tarp bevaikiu zmoniu, bet reikia tolerancijos is abieju pusiu, reikia gerbti visu laisves ir teises.
Mano asmenine nuomone butu visai gerai, jei butu nurodyta prie vietu, prie renginiu kur pritaikyta seimoms su vaikais, o kur ne, manau tai padetu isvengti nesusipratimu daug.