Jei mažylis normaliai vystosi, pergyventi dėl mažesnio svorio nereikia

Jei mažylis normaliai vystosi, pergyventi dėl mažesnio svorio nereikia

05. Jun 2013, 07:40 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

Kristina augina šešių mėnesių sūnelį, jau duoda paragauti košyčių ir dar savo pienelio, tadčiau pergyvena dėl per mažo mažylio svorio.

 

Iš mamos laiško:

 

"Mes nuo gimimo labai mažai priaugame svorio, tik pirmą mėnesį priaugo 1200 g, o kitus mėnesius daugiausiai yra priaugęs 500 g. Paskutinį mėnesį sugebėjo priaugti tik 200 g. Maitinu pati, dar turiu du vaikus, bet su jais tokių problemų nebuvo. Vieną maitinau iki 7 mėn., kitą iki 8 mėn. Gal galit pasakyti kodėl dabar taip yra?

 

Bandžiau primaitinti mišinėliu, nevalgo, žviegia, bandžiau ilgiau laikyti prie krūties –irgi žviegia. Dabar daržovių košės suvalgo maždaug 170-180 gramų, o pieniškos ryte suvalgo apie 130 gramų, po to praėjus 3-4 val.po košės valgymo duodu krūtį, bet labai nenoriai valgo.

 

Krūtį duodu 4 kartus per dieną ir dar keliasi naktį pora kartų. 5 mėnesių svėrėme 7 kg, ūgis 68 cm. Padėkite, nes jau aš gausiu ligą dėl vaiko svorio nepriaugimo, jau bijau eiti į polikliniką"

 

Pasak „Pradžių pradžia“ žindymo specialistės, mamos Astos, paprastai daugiausiai svorio kūdikiai priauga per pirmuosius tris mėnesius, nuo ketvirtojo jau po mažiau.

 

Taip pat maždaug apie šeštąjį mėnesį kūdikio svoris padvigubėja. Jei mažylis yra guvus, aktyvus ir normaliai vystosi, tikrai nevertėtų pergyventi dėl mažesnio nei kitų vaikų svorio priaugimo.

 

Kalbant apie primaitinimą, pusmečio mažylis turėtų tik būti supažindinamas su nauju (tirštesniu) maisteliu, todėl jam „priklausytų“ vienintelė kieto maisto porcija per dieną.

 

Mamos pieneliu turėtų mėgautis kaip ir anksčiau – tuomet, kai jo nori, neribojant buvimo prie krūties. Pagrindinis kalorijų, vitaminų ir mineralų šaltinis vaikui iki vienerių metų – Mamos pienelis.

 

Kartais tokio amžiaus mažyliai pasidaro jautresni (daugiau įspūdžių, dantukų augimas, mokymasis sėstis, kt.), todėl gali buti neramesni prie krūties ar lengviau išsiblaškyti, tuomet reikėtų pasirinkti ramesnę vietą ar pasiūlyti krūtį dažniau.

 

Linkiu išvyti nerimą ir toliau sėkmingai augti!

 

Ekspertai

Mama Asta

Všį „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantė
Mama Asta in-vecaku-skola
05. Jun 2013, 19:19

man is vis budavo kad viena koki 600 kita lygiai nulis 😀 ne trupucio nepergyvendavau. matyt daktare labai kankina mamyte kad tokia baime turi

05. Jun 2013, 13:58

Musu sliekiukas irgi sunkiai svorio priauginejo. Uz geros savaites jam bus metukai. Sveria nepilnai 10 kg. Daktare irgi nuolat uzsimena, kad svoris i mazaja puse, bet vaikas toks yra. Svarbiausia jis gerai jauciasi, linskmas, judrus, viskuo domisi, fiziaskai taip pat sveikas ir normalus, tad manau nereikia ir jus nerimauti. Zinau vaika, kuris 5 metu sveria 14 kg, vat ten tai reiketu nerimauti.

05. Jun 2013, 08:17

sveika nesuprantu kodel tu jaudiniesi? tavo vaikutis labai normaliai svere pagal amziu, mano dukryte 4 men svere 6.300g kas menesi priauga tik po 300g, maitinu pati,o ugis tik 63cm 😀 tad nestresuok tikrai manau nera del ko.