Išbandome „Office 365 Home Premium“

Išbandome „Office 365 Home Premium“

30. Apr 2013, 00:00

 

Ilgai galvojau ir prisipažinsiu - tingėjau savo MacBook Air perinstaliuoti ir išbandyti Windows Office naujoves jame, nors straipsnius matau visur apie naują ir įdomų paketą.

 

Kadaise dirbau tik su Windows, tad Apple produkcija atrodė kosmosas, o dabar viskas atvirkščiai. Windows atrodo kaip kosmosas. Bet gal nėra viskas taip juoda...

 

Šįryt vyro sūnui pasakiau, kad naujas konkursas Mamyčių klube ir galima laimėti jo svajonių žaidimų kompiuterį. Jis paklausė, ką reikia daryti - papasakojau, praėjo kelios minutės ir pasakė – kai grįšiu iš mokyklos, aš tau viską padėsiu ir mes kartu galėsime išbandyti viską ir rašyti dienoraštį.

 

Galvojau, entuziazmas dings, bet jis grįžo iš mokyklos, o aš išvykau pas gydytoją dėl besilaukiančios apžiūros. Grįžusi radau berniuką, apsikrovusį namų kompiuterijos muziejumi. Mano vyras - tikras Apple produkcijos maniakas ir namie turime tikrą biurą – ipad'ai, trys kompiuteriai ir krūva telefonų bei kitų įrenginių.

 

Paklausėme, ką darai, o jis tepasakė – skaičiau Mamyčių klubą ir į savo kompiuterį suintstaliavau „Office 365 Home Premium“, o dabar bandau Ipad'e atrastį tą debesį ir savo nuotraukas bei dokumentus jame. Prisėdome visa šeima ir ėmėme žiūrinėti, kas gi naujo ir įdomaus.

 

Ką padarėme:

 

Susiejome Facebook ir Skype kontaktus bei gavome el.vizitinių kortelių. Cha, vaikas turi pirmą savo draugų vizitinių kortelių kolekciją.

 

Aš išbandžiau naujas word funkcijas, rašydama ilgiausią straipsnį. Tai, kad yra Last location funkcija - man yra tikras išsigelbėjimas, nes anksčiau tą vietą, kur baigiau redaguoti tekstą, visad žymėdavau geltonai ir kankindavausi jos ieškodama. Čia man tikras išsigelbėjimas. Darbams rašyti naudosiu tik jį. Ooo, kad ji būtų buvusi, kai rašiau magistro darbą... 

 

Vyras, viską peržiūrėjęs, vaikšto ir kalba, gal visiems kompiuteriams namie reikėtų šios programos, juk update visi nemokami ir patys atsisiunčia, ir jam nereikėtų rūpintis visų mūsų technika. Nes kartais pusę dienos sugaišta, kol visiems viską sutikrina. 

 

Ryt reikės išbandyti One Note užrašinę. Nesu iš tų, kurie lipnius lapelius klijuoja visur, bet labai mėgstu sudarinėti sąrašus. Anksčiau šeimos pirkiniais rūpinausi aš, bet dabar, kai 35 nėštumo savaitės man, jau nebepatempiu maišų, jais rūpinasi vyras.

 

Jam e-paštu visad susiųsdavau sąrašus ir instrukcijas, kur kas sudėta mūsų parduotuvėje. Jis kaip tik turi Androidinį telefoną, sudarysiu jam sąrašą ir su nuotraukomis sudėsiu viską. Tikiuosi, jam tai bus didelis palengvinimas, juolab žinant, kad apsipirkinėjimas ir produktų ieškojimas jam yra vienas iš baisiausių darbų.

 

Kaip seksis, parašysim ryt.

Tiek žinių iš kompiuterijos pasaulio.

 

Linkėjimai, 

Simona

 

KONKURSAS: parašyk, kaip Office tau padeda namuose/darbe ir laimėk XBOX su Kinect

DOVANOS

 

Gegužės 15 d. „Microsoft“ ir „Mamyčių klubo“ komanda išrinks vieno GERIAUSIO BLOGO autorę, kuriai įteiksime

„XBOX 360“ su „Kinect“!

1

Antrosios ir trečiosios vietos nugalėtojos bus apdovanotos

metine „Office 365 Home Premium“ prenumerata! 

 

gintarerei gintarerei 30. Apr 2013, 22:44

super tada 😀 man gal tik blogai pasirode 😀 o siaip puikus Jusu straipsnis, as niekaip neprisiruosiu prisesti ir instaliuotis nauju programu...turbut to ir nepadarysiu 😀

30. Apr 2013, 22:10

Miela Gintarerei, niekas ant nieko nepyksta, tiesiog issakyta pozicija ir tiek 😀 Aciu uz Jusu nuomone.

gintarerei gintarerei 30. Apr 2013, 21:56

iterpsiu ir as savo trigrasi 😀 Mamyciu klubas yra erdve kuri laikosi "ant" mamyciu rasomu straipsniu ir talpinamu reportazu is mamu/ seimu kasdienybes. Cia sio portalo esme. Daugelis talpinamu straipnsiu yra mamyciu kurti tekstai. Portalo turinys priklauso nuo cia susiburusiu mamyciu. Naturalu kad norint parengti asmenini reportaza neapsieinama be nuotrauku, kartais skolintu, bet daugiausia savo paciu. Juk norisi vaizdziai iprasminti reportazus. Mamyciu klubo taisykles nuotraukoms yra visiems vienodos be isimties. Nuotraukos gali buti bet kokios, veidai is arti, is toli, gamtos, veikiant ka nors, kur matosi tik atliekamas veiksmas, svarbu, kad jos butu asmens rasiusio straipsni. Juk butent del to asmeniskumo sis portalas kai kurioms mamos ir yra artimas, nes skaitai artimas tau istorijas, artimas patirtis ir matydamas nuotraukas gali i tai isijausti. Cia nekalbu konkreciai apie jokia tema, tiesiog apskritai. Ir kokiu nuotrauku reikia (nors nuotraukos yra nuotraukos, kaip kitaip galime pavadinti tai) matosi, tirsiog atsidarius kelis pirmus pasitaikiusius mamu ikeltus tekstus.
Kazkaip pasiskaicius Jusu komentara, atrodo lyg pykstate ant to, koks sis portalas yra, kad reikia tu nuotrauku. Juk jei jusu seimos politika nerodyti veidu, nerodykite, bet juk nesunku nufotografuoti kaip jus dirbate su naujomis programomis kur nesimato veidu? Juk visi konkursai, taip ir sis praso ne instrukciju kaip jus dirbote, ne techniniu veiksmu ka darete su programomis, bet kaip apskritai jautetes, kaip jos jums padejo ir panasiai, taigi ir nuotraukos turetu tai atspindeti, o ne veiksus daromus kompiuteryje. Cia tiesiog placiai atsakiau i jusu klausima kokiu nuotrauku reikia. Nepykite uz trigrasi 😀 nesusilaikiau 😀

30. Apr 2013, 13:52

Nuotraukos - labai abstraktus zodis. Ka vadiname nuotrauka? Ar pacio asmens daryta nuotrauka su zmonemis? Ar paveiksliuka is interneto? Ar print screen is programos? Reiketu apibrezti taisyklese tai. Kituose irasuose panaudosime print screen'us kaip iliustracijas.

30. Apr 2013, 13:15

Simona, konkurse buvo parašyta: "savo blogą - pasakojimą su nuotraukomis - siųskite, susiradę Mamyčių klubo portale šį rožinį mygtuką <...> Nuotraukos gali būti ne vaikų ar jūsų, o tiesiog, kaip atliekate vienus ar kitus veiksmus su šia programa. Užskaitome konkursui šį blogą kaip pirmąjį. Jei atsiųsite el.paštu daugiau nuotraukų, jas galėsime pridėti prie šio blogo. Redakcijos e.paštas: redakcija@mamyciuklubas.lt

30. Apr 2013, 11:22

To redakcija: mūsų šeimos susitarimas, kurio laikomės - apsauga nuo nuotraukų ir kitos nereikalingos informacijos internete. Saugome vaikų ir savo privatumą. Viskas lieka google, o ateityt vaikai mums už tai "nepadėkos". Nededame nei mano nėščios, nei berniuko, nedėsime ir kūdikio nuotraukų nei į FB nei į jokius blogus. Konkurso apraše sąlygos apie nuotraukas nebuvo, todėl jei ji atsirado ir egzistuoja matyt mes nedalyvausime šiame konkurse. Lauksime atsakymo iš redakcijos.

30. Apr 2013, 09:49

Ačiū Simonai už pirmuosius įspūdžius. Tik norėtųsi daugiau nuotraukų, kaip išbandote, kaip sekasi sudarinėti sąrašus ir pan. Laukiame ir daugiau mamyčių blogų - prizai tikrai neeiliniai!