Įdomybės: verslo kelionėse nusitrauktas pienas bus pristatomas į namus

Įdomybės: verslo kelionėse nusitrauktas pienas bus pristatomas į namus

15. Jul 2015, 01:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Verslo kelionėse žindančios mamos susiduria su situacija be išeities - joms reikia nusitraukinėti pieną, kad jis toliau gamintųsi, tačiau nėra paprasto būdo pieną pristatyti namo. Kad vaikui būtų saugu gerti, pienas turi būti skubiai pristatomas kontroliuojamos temperatūros konteineriuose.

Pieno paruošimas išsiuntimui taip pat kelia daug rūpesčių - pieną reikia užšaldyti ir tinkamai supakuoti. Abu veiksmai užima nemažai laiko, be to reikia vežiotis putoplasto pakuotes ir nešiojamąjį elektrinį šaldikli.

Dauguma moterų kelionėse nutrauktą pieną tiesiog išpila. Kai kurioms moterins pieno nusitraukimas gali trukti iki pusės valandos - tai laiko ir maistingų medžiagų švaistymas. 

Stengiantis pritraukti ir išlaikyti daugiau darbuotojų moterų, IBM kompanija sukūrė programą padėsiančią žindančioms mamoms verslo kelionėse lengvai išsiųsti savo pieną į namus. Įmonė dar nežino kiek moterų pasinaudos šia galimybe, tačiau IBM atstovas patvirtino, jog įmonė paleis šią programą, net jei ji pasirodys vertinga vos kelioms mamoms.

IBM įsitikinę, jog tai pirmoji tokio tipo programa pasaulyje. Jei ji bus sėkminga, kitos kompanijos gali pasekti šiuo pavyzdžiu. Tai taip pat gali paskatinti siuntų pristatymo kompanijas sugalvoti ir pasiūlyti paprastesnes mamos pieno persiuntimui paslaugas ateityje.