Į pagalbą Kalėdų Seneliui: leidyklos „Baltos lankos“ rekomendacijos

Į pagalbą Kalėdų Seneliui: leidyklos „Baltos lankos“ rekomendacijos

27. Nov 2018, 06:10 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Artėjant didžiosioms metų šventėms, daugelis tėvelių suka galvas, kuo gi nudžiuginti savo mažuosius (ar jau paaugusius) vaikus. Leidykla „Baltos lankos“ kviečia dovanoti prasmingas ir išliekamąją vertę turinčias dovanas – knygas. Parengėme dovanų rekomendacijų pagal mažųjų amžiaus tarpsnius.

Patiems mažiesiems

Debi Gliori 

Mylėsiu tave, kad ir kas nutiktų

20181127133402-13840.jpg

Talentingos rašytojos ir dailininkės knygelė „Mylėsiu tave, kad ir kas nutiktų“ linksmai ir nerūpestingai atsako į sudėtingus vaikų klausimus.

„Nuostabus pasakojimas apie begalinę tėvų meilę.“ (Scotsman)

Pirmieji mano atradimai

20181127133558-71150.jpg

Ši enciklopedija mažiesiems skaitytojams padės išmokti spalvų pavadinimus, atpažinti skaičius, supažindins su įvairiausiomis formomis ir praturtins jų žodyną. Knygoje gausu spalvotų ir nesudėtingų piešinių bei šmaikščių ir žaismingų personažų. Spalvota enciklopedija pažadins vaiko smalsumą ir skatins pažinti jį supantį pasaulį!

Pradedantiems draugystę su raidėmis

Ramutė Skučaitė, Ilona Balsytė, Inga Dagilė

Raidžių namučiai: eiliuota ir įgarsinta abėcėlė

20181127133648-44263.jpg

Knyga vaikams, susipažįstantiems su raidėmis. Joje kiekvienai raidei sukurti eilėraštukai padeda mažiesiems pažinti ir išmokti abėcėlę, ryškios ir meniškos iliustracijos džiugina akį ir daro knygą patrauklią vaikams, o nuspaudus raidės mygtuką nuskambantys Ilonos Balsytės įgarsinti posmai leidžia įsiminti raidės tarimą.

Gundi Herget, Nikolai Renger

Mocartas ir Robinzonas skrenda į mėnulį

20181127133711-54386.jpg

Mocartas, Naminė Pelė, ir Robinzonas, Dirvinė Pelė, susiginčija, iš ko padarytas mėnulis. Robinzonas tvirtina, kad jis esąs iš sūrio, o Mocartas neabejoja, kad mėnulis yra iš akmens. Peliukai nusprendžia įsitikinti savomis akimis – susimeistrauja raketą ir išskrenda tyrinėti paslaptingojo mėnulio.

Kad skaityti būtų lengviau, peliukų istorija suskiemenuota, o kirčiuota raidė paryškinta.

Pradinukams

Giovanni Picci, Matt Stokes

Mano pirmasis anglų kalbos žodynas

20181127133752-68412.jpg

Ankstyvajam anglų kalbos mokymuisi.

Vartydami šį žodyną išmoksite 1000 svarbiausių anglų kalbos žodžių ir posakių, dažniausiai pasitaikančių kasdienėje kalboje. Juos įsiminti padės 20 didelių teminių iliustracijų. Nagrinėdami šį žodyną taip pat sužinosite pagrindines anglų kalbos gramatikos taisykles, išmoksite pasakyti savo vardą, amžių, suskaičiuoti, atsakyti į klausimus ir suprasti angliškai kalbančius bendraamžius.

M. G. Leonard

Vabalų berniukas

20181127133815-40818.jpg

Darkaus ir jo drąsiųjų bendražygių laukia daugybė nuotykių!

Darkus negali patikėti savo akimis, kai iš pamišėlio kaimyno kelnių iškrenta milžiniškas juodas vabalas, kuris, regis, supranta kiekvieną jo žodį ir pasirodo esąs labai draugiškas ir itin protingas. Bet argi gali taip būti, kad vabalas ir žmogus susikalbėtų?!

Knygynuose rasite ir šios istorijos tęsinį – ne mažiau įtraukiančią, kupiną nuotykių istoriją „Vabalų karalienė“.

Beveik suaugusioms

Colonel Moutarde

Mergaičių vadovėlis

20181127133837-69815.jpg

Iliustruotas praktinis vadovėlis, kuriame mergaitėms pateikiama daugybė patarimų ir instrukcijų, kaip pagražinti ar patobulinti savo aplinką bei kūną. Kartu mokoma elementarių grožio ir higienos pagrindų, paaiškinama, kaip mergaitėms pačioms pasigaminti įvairių patiekalų, surengti šventę, patariama, ką įdomaus ir netikėto galima veikti namuose ar sode, ir siūloma daugybė kitų prasmingų laisvalaikio užsiėmimų.

Maud Gabrielson, Alix de Moussac

Lookbook. Stiliaus knyga merginoms

20181127133902-71945.jpg

Spalvingas pradžiamokslis visoms merginoms, kurios ieško savo stiliaus, domisi mada ir jos užkulisiais.

Čia rasite aprašytus svarbiausius mados istorijos įvykius, žymiausius dizainerius, legendinius drabužius, taisykles ir patarimus, kaip suformuoti savo stilių, daugybę interviu su mados profesijų atstovais – viskas, ką privalote žinoti apie svaiginantį mados pasaulį ir jame dirbančius žmones.

Beveik suaugusiems

Bobbie Peers

Luridijaus vagis

20181127134100-80135.jpg 

Susipažinkite su Viljamu Ventonu – geriausiu pasaulyje kodų šifruotoju! 

Nepaisydamas griežto tėvų draudimo, Viljamas neatsispiria pagundai išspręsti sunkiausią pasaulio kodą Neįmanomo parodoje. Tada ir prasideda bėdos, o įveikti tykančius pavojus berniukui gali padėti tik senelis, kurį reikia žūtbūt surasti! 

Jacob Grey

Krankas. Varnų užkalbėtojas

20181127133935-30607.jpg

Kranką savo lizde išaugino varnos. Berniukas niekada nė nenutuokė, kodėl jis gali su jomis susikalbėti... Tačiau praėjus aštuoneriems metams, Krankas sutinka kitus, tokius pačius kaip jis, – užkalbėtojus, gebančius valdyti gyvūnus. Krankas privalo išsiaiškinti savo ypatingos galios paslaptį ir ją įvaldyti, kad leistųsi į nuotykių kupiną kelionę po mįslingą Juodamūrio gerųjų ir piktųjų užkalbėtojų pasaulį.

Vaikučių belaukiantiems ar jau turintiems tėveliams

Sarah Turner

Motinystės „atostogos“. Kaip išgyventi chaotišką mamos kasdienybę

20181127134128-87309.jpg

Rekomenduojame kiekvienai naujai mamai ir tėčiui!

Knygos autorė atvirai rašo apie savo chaotišką ir dažnai iš proto vedančią kasdienybę su dviem mažais sūnumis. Ji pasakoja apie savo nė kiek nešvytintį nėštumą, nesibaigiantį naktinio maitinimo maratoną, sekso ypatumus susilaukus vaikų, apie draugystę su kitomis mamomis ir grįžimo į darbą iššūkius. Ši knyga nepapasakos, kaip būti gerais tėvais, tačiau juoksitės iki ašarų ar linkčiosit galvą skaitydamos pažįstamas situacijas. 

Isabelle Filliozat

Viską išbandžiau. Priešgyniavimas, ašaros ir įniršio priepuoliai

20181127134151-40556.jpg

Viską išbandžiau, o jis toliau daro savo!

Kaip susitarti su vaikais, kai jie nenori rengtis ir tvarkytis, priešgyniauja, kai reikia eiti į mokyklą ar miegoti? Nauji neurofiziologijos ir eksperimentinės psichologijos atradimai kitaip nušviečia tokį iš proto varantį elgesį. Knygoje pateikiama iškalbingų piešinių, mokslinių aiškinimų ir naujoviškų patarimų, tėvams siūlančių elgtis pagal vaiko amžių. Ar esate pasirengę atsisakyti kai kurių savo įpročių, įsikalbėtų tiesų ir netgi tvirtų įsitikinimų?

www.baltoslankos.lt