Filmas "Didžioji skruzdėlių karalystė" - Eglės Skrolytės atsiliepimas

Filmas "Didžioji skruzdėlių karalystė" - Eglės Skrolytės atsiliepimas

04. Mar 2014, 11:16 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kino ekranus neseniai pasiekė itin originalus prancūziškas animacinis filmukas "Didžioji skruzdėlių karalystė" - "Minuscule - La vallée des fourmis perdues", kurį aplankė ir Eglė Skrolytė su vaikučiais. Todėl skubame teirautis, kaip jis jiems patiko?

20140304104506-51056.jpg

"Ėjau į šį filmą nusiteikusi labai skeptiškai, nes pasirodė, jog misija neįmanoma sukurti įdomų filmuką be teksto vaikams. Bet tai įspūdis buvo VAU! Tai nerealus filmas, neatsimenu kada pati buvau taip stipriai įsitraukusi į vaikišką filmą, bet buvo labai įdomu!", - susižavėjimo neslėpė Eglė. Skruzdėlių gyvenimo nuotykiai sužavėjo ir Meilę su Rojumi Juozu.

Šio filmo kūrėjai yra itin populiarūs Prancūzijoje - jau daugybę metų jie kuria kelių minučių trukmės filmukus apie vabalėlius, vabzdžius ar kirminus. Viskas yra nufilmuojama tikroje gamtoje, o personažai kuriami animacijos būdu - efektas yra labai įspūdingas. "Minuscule" filmukų yra ne vienas sezonas.

20140304104527-47214.jpg

"Šiame filme labai graži animacija, o istorija taip pats spinduliuoja gėriu, pavasariu. Rodos, užuodi pievą, gėlytę ir susipažįsti su kiekvienu personažu iš artini. Visur paslėptas jumoro lašelis. Šis filmas ne tik apie meilę gamtai, bet ir užkrečia ja", - teigė "Mamyčių klubo" vedėja.

Meilė ir Rojus Juozas dar ilgai aptarinėjo personažus ir svarstė ar jie taip gyvena ir tikrovėje: "Meilei labai patiko Boružėlė, ji jautriai išgyveno jos istoriją. Rojus susidomėjo karingosiomis skruzdėlėmis - ar jos iš tiesų taip gamtoje elgiasi? Laukiam vasaros ir eisime į pievas visko analizuoti ir iš arti susipažinti", - šypsojosi Eglė.

Filmuko siužetas labai paprastas - ramiame slėnyje paliktas pikniko krepšys įplieskia mirtiną, dviejų skruzdžių genčių konfliktą, kuris į mūšį įtraukia ne tik abiejų klanų narius, tačiau ir aplinkinius vabalus.

20140304104541-91195.jpg