Ekologiškas turgelis laukia šeimų su vaikais

Ekologiškas turgelis laukia šeimų su vaikais

29. Aug 2011, 10:00

 

Šį antradienį, rugpjūčio 30 d., Vilniuje, ekologiško vaikų darželio "Augueco Dūzginėlis" kieme švariausi, patikimiausi ir darbščiausi Lietuvos ūkininkai keps, virs, mals, uostys, maišys, vaišins, siūlys ir pirkt, ir derėtis. Ekologiškos šventės pradžia - 10 val.

 

- "Žolinčių akademija" siūlys įvairiausias gamtos gėrybes ir patars, kaip ir ką naudoti rudenį bei žiemą, virs "Sudie, vasara!" sriubą.

 

- "Kvapų namai" siūlys pasiruošti šaltajam metų laikui ne tik su eteriniais aliejais, įvairiausių sviestų kremais, hidroliatais, bet ir išduos įvairiausių receptų, kurie pagelbės prasidėjus darganotam metų sezonui.

 

- "Šlyninkos malūnas" ekologiškų miltų atgabens iš Zarasų krašto. Ūkininkai Stasys ir Regina teigia, kad baltų miltų reikia vartoti kuo mažiau.

 

- Ūkininkė Genovaitė Sakalauskienė nuklos stalą šiuo metu derančiomis avietėmis ir  siūlys ragaut jos pačios kurtų uogų tyrių, uogienių - aviečių, juodųjų serbentų.

 

- Laima Stragienė iš Ukmergės rajono atveš rudeninių ekologiškų daržovių ir, be to, pasakos, kam įdomu, kaip auginti daržoves be nitratų.

 

- ŽŪB "Šaltekšnis" iš Marijampolės atvažiuos su savais pieno produktais. Jų pasididžiavimas - 87% riebumo sviestas, iš kurios mamos visada puola virti geriausio sviesto "ghi".

 

- Ūkininkas Bronislavas Vošteris išstatys linų sėmenų aliejaus buteliukus.

 

Idėją surengti ekoturgelį vaikams ir tėvams dar pernai kilo vaikų darželio "Augueco Dūzginėlis" direktorei Ingridai Lauciuvienei.

 

{smallpic:1}

Viena pirmųjų Lietuvoje pradėjusi skleisti ekologines ir sveikos gyvensenos žinias šeimoms, žurnalistė Ingrida Lauciuvienė nepaliauja aktyviai domėtis ir dalintis su visais naujienomis apie ekologiškus namų ūkio produktus, sąmoningą vaikų ugdymą, natūralią lietuvių liaudies mediciną ir sveikatą gerinančią mitybą.

 

Kur? Vilniuje L.Giros g. 44 (Fabijoniškės)

Kada? Antradienį 10 val.


Jeigu būsi šiame šauniame renginyje, nepamiršk fotoaparato. Tavo įspūdžių visada laukia "Mamyčių klubas".

29. Aug 2011, 13:39

Įdomus renginukas 👍 🌷