Eglės Skrolytės įspūdžiai iš Barselonos

Eglės Skrolytės įspūdžiai iš Barselonos

29. Jun 2013, 08:21 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Sveika, laiminga ir šiek tiek įdegusi Eglė jau grįžo iš ilgai lauktų atostogų Barselonoje. Į klausimą, kaip jaučiasi, ji atsakė, kad po tokių atostogų reikia atostogų. 

“Buvo nerealu. Smagiausia tame, kad važiavome dviese, be jokios grupės ar gido. Veikėme tik tai, ką norėjome, tad kiekviena diena buvo lyg nuotykis”, - džiaugėsi “Mamyčių klubas” laidos vedėja. 

Oras pasitaikė ne per karštas, tad gaivus vėjelis kedeno plaukus ir netrukdė džiaugtis miesto grožybėmis. Eglė keliavo kartu su bendradarbe iš “Maminu klubs” Latvijos komandos. Kaip ir svajojo, jos kartu aplankė daugelį architekto Antoni Gaudi pastatų ir kitų statinių. Didžiausią įspūdį paliko garsioji katedra Sagrada Familia, kuri bus baigta tik 2026 metais: “Nepakartojama ten atmosfera. Sėdėjau, vaikščiojau ratais, klausiausi muzikos ir tiesiog gėriau į save visą tą grožį.” Sakoma, kad šis statinys galėtų būti aštuntuoju pasaulio stebuklu, bet kol nebaigtas - tol negalima to skelbti.

“Svarbiausia ne tai, ką pamatėme konkrečiai, bet tai, jog gyvenome Barselonos ritmu. Tikslas buvo paatostogauti, visko paragauti, o ne vaikščioti po muziejus. Pasijutom beveik vietinės. Išbandėme nuo pusryčių Barselonos senamiestyje iki šokių tokiame naktiniame klube, kokį filmuose matai. O ir įsmukom ten, kaip per filmus”, - šypsojosi tikrai pailsėjusi Eglė. 

Merginos gyveno apartamentuose, ieškojo turistų nenusiaubtų kavinių, deginosi paplūdimyje, maudėsi Viduržemio jūroje ir stengėsi visur vaikščioti pėsčiomis. Žinoma, keliauninkės nusiaubė ir parduotuves, o didžiąją dalį lagaminuose užėmė dovanos vaikams. 

“Meilei parvežiau flamenko suknelę ir vėduoklę, tai ji dabar visur vaikšto ja apsirengusi, o jei galėtų - ir miegotų. Rojui svarbiausia dovana buvo tikras futbolo kamuolys su Barselonos futbolo komandos futbolinininkų parašais”, - pasakojo Eglė. Kol mama turistavo, vaikai buvo su Eglės seserimi pas senelius. Ten taip pat turiningai praleido laiką, atšventė Jonines Jonų sostinėje Jonavoje ir linksmai laukė grįžtant mamos. 

“Supratau, kad jau po truputėlį gali vaikai pabūti ir be mamos, - džiaugėsi Eglė. - Smagu, nes manau, kad visoms mamoms tiesiog privaloma kažkur išvažiuoti vienoms tam, jog būtų geresnės mamos”. 

Ar penkių dienų atostogoms ten pakanka? Eglė sako, kad taip, pirmam įspūdžiui ir pažinčiai laiko užteko, bet ji tikrai žada ten grįžti. O su kolege jau planuoja kitų metų atostogas. Tiesa, nuotraukų iš kelionės yra tik keletas, nes nė viena iš jų neturi aistros fotografuoti kiekvieną objektą. 

“Manau, kad kai fotografuoji, tu visą laiką esi užsiėmęs fotografavimu ir nepajauti visko, nesimėgauji ir nesugeri aplinkos taip į save. Tad keletą nuotraukų padarėme tik jau įkalbinėdamos viena kitą. Džiugu, kad radau kompanionę su kuria turime bendrus interesus. Manau, į tai svarbiausia atkreipti dėmesį, kai ruošiesi keliauti su kitu žmogumi”, - paskutinį patarimą davė Eglė.

20130628132400-33627.jpg 

neri neri 30. Jun 2013, 14:58 laiminga

šauni atostogų pradžia ,puikūs įspūdžiai 😉 ne visada galima nuotraukose perteikti tai ką patiri kelionėse 😀

Krisliukas Krisliukas 28. Jun 2013, 18:33

Kaip smagu! 😀 po 7 metų pertraukos atostogavau be vyro ir vaikų tik su draugėm... nerealu kai gali gyventi tik savo ritmu, būti atsakingai tik už save.. 😀mano planuose - kitais metais nuvykti į Ispaniją..labai noriu flamenko batų, gal pagaliau pavyktų grįžti į išsiilgtus flamenco šokius

28. Jun 2013, 17:35

Pasakojimas tai toks kuklus, palyginus su tuo, ką iš tikrųjų teko patirti...bet ką jau darysi, kad į tuos žodžius sudėtinga įsprausti išgyvenimus. Bet atostogos yra jėga! Pirm1 kart važiavau kažkur be kukulių savo. Pireš kelionę išgyvenau žiauriai. O grįžus paaiškėjo kad be reikalo. Visiems tai tik į naudą...☺

kodelcia kodelcia 28. Jun 2013, 17:03

Įdomus pasakojimas, norėtųsi pamatyti ir daugiau Gaudi įžymybių 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 28. Jun 2013, 13:41

Sveika sugrįžus, Egle! Iki šiol prisimenu šį nuostabų miestą, buvau ten studentavimo laikais, o ypač tuos nerealius kaip iš pasakos Gaudi pastatus 😀 Super atostogos!