Dvi "keistuolių" premjeros - nuo prisiminimų iki dovanų žiūrovams

Dvi "keistuolių" premjeros - nuo prisiminimų iki dovanų žiūrovams

06. Nov 2013, 21:59 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Turbūt kiekvienas pažįstate tą keistą jausmą, kai prieš užpūsdamas gimtadienio torto žvakutes, mintimis perbėgi per praėjusias dienas. O jeigu tas gimtadienis dar ir neeilinis tai pradedi kedenti tokius senus prisiminimus, kad rodos dar ir Ievą su Adomu gali prisimint.

Nežinia, kokių priežasčių pastūmėti, Keistuolių teatro aktoriai Vaidotas Žitkus, Martyna Gedvilaitė ir Eimantas Bareikis, teatrui susiruošus švęsti 25-ąjį gimtadienį, žiūrovus pakvietė į vaikystės prisiminimais paremto spektaklio „Kai aš mažas buvau“ premjerą. Trys aktoriai žiūrovus nukelia į tuos laikus, kai ne tik minčių, jog kažkada aktualūs mažųjų įvykiai susidėlios į spektaklį, bet ir paties Keistuolių teatro dar nebuvo. 29-erių metų Eimantas Bareikis prisimena, kaip jį dar tik besimokantį tvirtai stovėti ant savo kojyčių tėvai, turbūt, genijumi bandė išauginti ir nesiliovė kiekviename žingsnyje pamokymais dalintis, 27-erių Martyna Gedvilaitė iki šiol negali pamiršti, kaip nepažino tėčio, nusiskutusio įspūdingo ilgio barzdą, o 38-erių Vaidotas Žitkus mintimis keliauja per kone detektyvine istorija tapusios mokyklinės kuprinės paieškas. Abejoti istorijų autentiškumu neleidžia iš asmeninių archyvų ištraukti įrašai.

„Drįsčiau teigti, kad tai vienas asmeniškiausių mano darbų. Tai lyg suvaidintas dienoraštis, kurio puslapiuose atpažinti save gali kiekvienas vaikas ir visai nesvarbu, kiek jam metų 6 ar 66“, – šypteli pagrindinis prisiminimų dėliotojas Vaidotas Žitkus.

Neabejotinai dar ne vieną kartą Keistuoliai šiame teatriniame sezone prisiminimais dalinsis su savo žiūrovais, nes kartu 25-erius metus kūrė teatro istoriją. Todėl, pasinerdami į jubiliejinę šventę, Keistuoliai pirmiausia dovanas skiria savo žiūrovams. Lapkričio mėnesio dovana – Martino McDonagho juodojo humoro komedija „Luošys iš Ainišmano salos“, kurioje savo teatrinius sugebėjimus virtuoziškai perteikia jaunoji Keistuolių teatro aktorių karta. Spektaklyje pasakojama, apie visuomenės „nurašytą“ luošį, kuris nepabijojo siekti savo svajonės ir ne bet kur, o pačioje Amerikoje. Neįtikėtina, bet geri pasiūlymai būna ne tik svajonių šalyje, bet ir gimtajame krašte – pirkite vieną bilietą į lapkričio 21 dieną (ketvirtadienį) 19 valandą rodomą spektaklį „Luošys iš Ainišmano salos“, o kitą Jums Keistuoliai padovanos. Bilietus įsigyti ir dovanas atsiimti galima Tiketos ir Keistuolių teatro kasose.

20131106215838-79363.jpg