Deimantuko smagūs ir naudingi žaidimai

Deimantuko smagūs ir naudingi žaidimai

17. Jun 2012, 15:18 kodelcia kodelcia

Sūneliui - 1 metai ir beveik 2 mėnesiai. Žaidimų malonumus jis dar tik atranda. Bet tai ir yra mieliausia - sudaryti sąlygas žaidimams, maloniems užsiėmimams ir stebėti, kaip jis jais mėgaujasi.

 

 

Nuo kūdikystės pirmiausia Deimantukas susipažino su aplinka,  barškučiais, kramtukais ir kitokiais akį traukiančiais žaisliukais. Nuo mažens iki šiolei labiausiai sūneliui patinka kieti žaislai, nes juos gali kramtyti, trankyti, mėtyti, judinti ir pan.

 

 

Labai patikdavo lavinamasis kilimėlis su prikabintais žaisliukais. Netgi vėliau buvo įsigudrinęs kojyčių koordinaciją lavinti, stengdamasis pataikyti nuspirti ar išjudinti kilimėlio lankus.

 

 

Kartais prie kojytės arba rankytės pririšdavau balioną, tai mažylis net krykštaudavo, jį spardydamas ir mėgindamas pagauti.

 

 

Vėliau, maždaug nuo 6 mėnesio, parūpo ne tik kojytės, žaisliukai, bet ir gėlytės, žurnalai, įvairiausi stalo įrankiai, indai. Su malonumu stebėdavau jo naujus triukus, atrandant ir pažįstant naują daiktą.

 

 

Kai Deimantas pradėjo ropinėti, atsirado dar daugiau veiklos. Ir žinoma, beveik viskas vaikui atrodė kaip žaidimas: lakstymas su vaikštyne įsikibus į užuolaidas, muzikavimas, sūpavimasis ant meškučio. Įdomu, jog į Deimanto žaidimus vis dažniau įsitraukdavo ir kiti vaikai. O jis daug ko mokėsi iš jų.

 

 

 

 

Šiuo metu kambaryje mėgstamiausias Deimanto užsiėmimas, ypač rytais dar tebegulinėjant lovose, yra knygelių vartymas, skaitymas bei gyvūnėlių rodymas.

 

 

Kadangi kasdien pas močiutę prisižiūri gyvų gyvūnėlių, tai ir knygutėse jau atpažįsta ir parodo karvytę ar veršiuką „MŪ“, šuniuką „A-VA-VAU“, katytę „,MIAU“.

 

 

Taip skaitinėjant parodau ir kitus gyvūnėlius, pamokau kaip sakyti. Nors sūnelis dar mažiukas, bet matau, kad viską puikiai supranta. Knygelių vartymas mažylį nuteikia raminamai.

 

 

 

Lauke vienas mėgstamiausių užsiėmimų – žaidimai prie žvyro krūvos. Čia mažiukas žaidžia ir vienas, ir su draugais.

 

 

 

Pastaruoju metu intin svarbus mažylio užsimėmimas - mokymasis vaikščioti. Mamytei ir kitiems artimisiems tenka paplušėti vedžiojant mažylį už rankytės. Kuo toliau, tuo vis drąsesni žingsneliai. Netgi galime pasidžiaugti, jog šeštadienį Deimantukas net 12 žingsnelių vienas nužingsniavo iki savo mylimo šuniuko.

 

 

Pastebėjome, turi būti stipri motyvacija, kad mažylis ryžtųsi žingsniuoti vienas. O mūsų kiemsargis - viena didžiausių skatinamųjų priemonių. Na, o kai pabosta būti vedžiojamam, tuomet mažylis mielai treniruojasi su vaikštuku. Tuomet net bėga įsikibęs į jį.

 

 

 

 

Tiesa, iš kitų lavinamųjų žaidimų galiu paminėti ir mėgstamus "Virė virė pelytė košytę", "Katu katu katutes" (pirštukais moka pats parodyti, kad pažaistume šiuos žaidimus). Važiuodami automobiliu klausomės vaikiškų dainelių, mažylis tuomet galvyte linguoja į taktą.

 

 

Yra begalė žaidimų bei veiklų, kuriomis domisi Deimantukas, ir tikiu, kad dar labai daug ko įdomaus išmoksime ir ateityje. Be to, mano manymu, bet koks žaidimas turi lavinamųjų elementų, o smagumas priklauso nuo to, kiek tai įdomu pačiam vaikui ir kaip mes, tėveliai, mokame juos sudominti.

 

Konkursas: Žaisti smagu ir naudinga

 

DOVANOS

 

Nugalėtojos vaikučiui atiteks sauskelnės-kelnaitės Huggies® Step In!


 

Sauskelnės-kelnaitės Huggies® Step In – skirtos pirmiesiems mažųjų vaikščiotojų žingsneliams!