Claudia popierinės lėlės keliauja į Lietuvą

Claudia popierinės lėlės keliauja į Lietuvą

04. Apr 2017, 13:07 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Claudia popierinės lėlės supažindina šiuolaikinius vaikus su popierinėmis lėlėmis - žaislais, su kuriais vaikystėje žaidė jų tėvai ir netgi seneliai.

Claudia popierinės lėlės pristato 1992 metais pieštas, atnaujintas ir modernizuotas popierines lėlės vaikams. Lėlių kolekcijos „Draugai“ ir „Maloni šeimyna“ sukurtos įkvėpimo semiantis iš senelės piešinių. 

Claudia  popierinių lėlių istorija prasidėjo prieš 20 metų, kai Klaudijos senelė savo dukrai nupiešė popierines lėles. Tada ji dirbo Rygos modelių namuose, kur ji kūrė madingus drabužius visai plačiajai Sovietų Sąjungai.  Dukrai lėlės atrodė mielos. Vis dėlto laikui bėgant, atsiradus kitiems interesams, jos atgulė į stalčių iki dienos, kol vaikaitė jas surado ir ėmė žaisti. Šiuo metu Claudia popierinės lėlės užkariavę daugelio vaikų širdis tiek Latvijoje, tiek užsienyje, ir dabar atkeliauja į Lietuvą.  

Kas gi tokio ypatingo popierinėse lėlėse slypi ? Popierinės lėlės jungia kartas, nes žaidimas su popierinėmis lėlėmis ne tik ugdo vaiko kūrybines galimybes, spalvų pojūtį, mažų pirštelių miklumą, mąstymą ir smegenų veiklą, tačiau ir skatina visos šeimos sambūrį. Ir mamos, ir senelės prisiminusio popierines lėlės iš savo vaikystės su malonumu įsitraukia į lėlių žaidimus kartu su vaikais. 

„Vystydami prekių ženklą Claudia popierinės lėlės patyrėme labai daug teigiamų emocijų, sėkmės palinkėjimų ir padėkos žodžių tiek iš tėvų, tiek iš vyresnio amžiaus žmonių už tai, kad ir šiuolaikiniams vaikams suteikta galimybė susipažinti ir žaisti su popierinėmis lėlėmis”, apie savo malonius potyrius papasakojo prekių ženklų Claudia popierinės lėlės kūrėja Agnesė Fūrmanė.

Pristatoma 18 įvairių popierinių lėlių – 9 su vardais Mindaugas, Rasa, Gabija,  Emilis, Ieva, Smiltė, Klaudija, Urtė ir Lukas ir tada devynios bevardės, kad padovanojus lėlę vaikui ją būtų galima pavadinti norimu vardu. Kiekvieną komplektą sudaro dvi lėlės ir drabužių kolekcija, kurią vaikas pagal savo skonį ir norą gali nuspalvinti, po to iškirpti tokiu būdu sukurdamas nuostabų, paties pasigamintą natūralų žaislą.

Daugiau su Klaudija ir kitomis popierinėmis lėlėmis galima susipažinti  www.claudiaspaperdolls.com taip pat šiuo metu jų galima įsigyti visoje Lietuvoje knygynų tinklo Pegasus knygynuose. 

Papildoma informacija:

Agnesė Fūrmanė

tel.: + 371 29414102

el.paštas: furmane.agnese@gmail.com