Bus statomas didžiausias LEGO miestas Lietuvoje

Bus statomas didžiausias LEGO miestas Lietuvoje

14. Aug 2014, 15:09 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

LEGO kaladėlės pirmą kartą pasaulį išvydo 1958 m. Nors praėjo daugiau nei pusė amžiaus – o per tą laiką įvairiausiuose pasaulio kampeliuose iš jų pastatyti statiniai ne kartą buvo registruojami rekordų knygose – Lietuvoje taip niekas ir nepastatė nė vieno grandiozinio LEGO statinio. Ši klaida bus ištaisyta jau rugpjūčio 30 d.

Paskutinį šios vasaros savaitgalį iš karto dviejuose Lietuvos miestuose – Vilniuje ir Klaipėdoje – įvyksiantis renginys suburs LEGO gerbėjus, kurie bendromis pastangomis statys pirmąjį, tad kol kas ir didžiausią, lietuvišką LEGO miestą.

Jo kūrimą koordinuos Lietuvos LEGO gerbėjų bendruomenės, sutrumpintai vadinamos „LitLUG“ (angl. Lithuanian LEGO Users Group) nariai, kuriems Vilniuje vadovaus Tomas Čižauskas, o Klaipėdoje – Aleksandras Balbatunovas.

Pasak jų, renginyje „LEGO City @ Lithuania“ dalyvauti kviečiami visi – ir vaikai, ir suaugusieji. Vaikinų teigimu, kai kalbama apie LEGO konstruktorių, amžiaus ribų nėra.

„Vakaruose LEGO jau seniai yra ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų pomėgis. Todėl ten daug geriau išvystyta ir LEGO vartotojų grupių veikla. Tuo tarpu Lietuvoje dar tik žengiami pirmieji žingsniai šia linkme“, – paaiškino „LitLUG“ atstovai, kurių koordinuojama 7 žmonių komanda renginyje užtikrins, jog lietuviškų LEGO miestų statybos vyktų sklandžiai.

Anot vienų iš „LEGO City @ Lithuania“ organizatorių, visiems, kas konstruoja statinius iš LEGO kaladėlių, idėjų ir kūrybiškumo paprastai netrūksta, tad miesto statybos neturėtų tapti sudėtingu procesu.

„Reikės tik viską harmoningai sutalpinti viename plote“, – pastebėjo statybų koordinatoriai, kurių pagrindinė užduotis ir bus užtikrinti vientiso miesto sukūrimą.

Vienu metu bus statomi du LEGO miestai. Vienas Vilniaus „Akropolyje“, o kitas – Klaipėdos. Tiesa, kol kas renginio organizatoriai neatskleidžia daug detalių apie tai, kaip atrodys tie miestai, tačiau prasitarė, jog Vilniaus LEGO mieste bus oro uostas, o Klaipėdos – jūrų uostas.

„Galutinis rezultatas negali būti prognozuojamas, nes jis priklausys nuo atėjusiųjų statytojų idėjų. Ir nors mes rūpinsimės, kad būtų laikomasi tam tikrų kriterijų, tačiau dalyviams taip pat bus suteikta ir daug laisvės“, – apie būsimąjį rekordinį LEGO statinį Lietuvoje sakė Tomas ir Aleksandras.

Planuojama, kad bendras Vilniaus ir Klaipėdos „Akropoliuose“ pastatytų lietuviškų LEGO miestų plotas sieks apie 50 m² – po 25 m² kiekviename mieste.