Arbūzų sezonas: neįprasti ir originalūs pateikimo būdai

Arbūzų sezonas: neįprasti ir originalūs pateikimo būdai

Karštą vasaros dieną atsigaivinti arbūzu nėra nieko geriau. Ar ši netikra uoga (taip botanikai vadina arbūzą) - dažna jūsų šeimos mitybos racione?

  • Arbūzuose gausu vitaminų A, C ir B6. Vitaminas C ir betakarotenas (vitaminas A) saugo mūsų organizmą nuo ligas sukeliančių molekulių, o B grupės vitaminai neleidžia užplūsti chroniškam nuovargiui, gerina bendrą organizmo tonusą, didina darbingumą.
  • 92 procentus arbūzo sudaro vanduo. Taigi gardus kąsnelis ne tik numalšins alkį, bet ir apsaugos organizmą nuo dehidratacijos, efektyviai drėkins odą iš vidaus.

Ką galime dar sugalvoti su arbūzu be to, jog tiesiog jį pjaustome ir valgome? Štai keletas originalių idėjų, kaip galima įdomiai pateikti arbūzą ir ką su juo pasigaminti.

20130818204542-85772.jpg

O gal jums patiks arbūzinis tortas?

20140814142647-90171.jpg

20140814142656-99259.jpg

20140814142710-49032.jpg

20140814142720-31969.jpg

O gal norėsite pasigaminti vaisinę picą? (taip taip, būna ir tokia) :)

Kai kurie žmonės iš arbūzų daro tikrus meno šedevrus, net valgyt gaila...

20140814142912-98701.jpg

20140814143448-60592.jpg

O gal tiesiog štai taip smagiai ir paprastai patiekite arbūzą - vaikams tikrai patiks!

20140814143400-88544.jpg

Kaip išsirinkti prinokusį arbūzą?

  • Pačios ankstyviausios arbūzų veislės prinoksta tik paskutinėmis liepos dienomis. Visi, kuriuos įsigyjate anksčiau, būna užauginti ir nokinti dirbtinėmis sąlygomis.
  • Jei prinokusį arbūzą paplekšnosite delnu – garsas turėtų būti duslus.
  • Gerai prinokęs arbūzas gurgžda net ir nestipriai jį spustelėjus.
  • Niekada nepirkite įskilusio arbūzo.
  • Aiškiai didesnis už kitus arbūzus veikiausiai bus pernokęs, mažiausias – neprinokęs. Rinkitės vidutinio dydžio.
  • Didelė balkšva dėmė viename šone – patikimas požymis, kad arbūzas dar neprinokęs. Ši dėmė turėtų būti kuo mažesnė.
  • Prinokusio arbūzo žievę lengva įbrėžti nagu.
  • Nudžiūvusi arbūzo „uodegėlė“ tikrai neparodo, kad arbūzas prinokęs.
  • Namuose perpjovus arbūzą jo minkštimo gabalėlį pamerkite į stiklinę su vandeniu. Jei vanduo nusidažė rausvai – vadinasi, jūsų arbūzas iš tikrųjų yra paspalvintas maistiniais dažais. Augintojai ir prekeiviai kartais imasi ir tokių gudrybių.