Ar pastebėjote naujus informacinius sveikatingumo stendus „Būk aktyvus ir saugus gamtoje“

Ar pastebėjote naujus informacinius sveikatingumo stendus „Būk aktyvus ir saugus gamtoje“

05. Aug 2014, 10:04 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, siekdamas stiprinti sveikatą, įrengė sveikatingumo stendus „Būk aktyvus ir saugus gamtoje“, skirtus parko ir paplūdimių lankytojams.

Vilniaus visuomenės sveikatos specialistai primena, kad erkės gyvena ne tik miškuose, bet jų gausu ir parkuose, todėl itin svarbu žinoti kaip apsisaugoti nuo erkių ir jų pernešamų ligų, bei įsibėgėjus karštoms dienoms, kaip apsisaugoti nuo aktyvių saulės ultravioletinių spindulių bei stebėti jos aktyvumą.

Vasarą saulė tampa itin aktyvi ir netgi pavojinga, ypač nuo 10 iki 16 val. dienos metu, išsamią informaciją rasite mūsų stenduose. 

 

Ėjimas su šiaurietiškomis lazdomis tampa vis labiau populiaresnis ir vis daugiau šiaurietiškojo ėjimo mėgėjų žmonių galima pamatyti miesto parkuose. Šiaurietiškasis ėjimas yra sportinė veikla, tad svarbu padaryti keletą raumenų tempimo pratimų po ėjimo.

 

Šiuos stendus galite rasti Vingio parke ir Vilniaus miesto paplūdimiuose: Valakupių I ir II paplūdimiuose, Salotės ežero, Žaliųjų ežerų, Žirmūnų g. 93 C esančiose maudyklose.