Ar nedings pinigai?

Ar nedings pinigai?

11. Jul 2011, 00:00

 

Prieš išeidama į darbą po Vaiko auginimo atostogų ne viena mama pradeda pratinti vaikutį prie darželio.

 

Ar bus mokama Motinystės (tėvystės) pašalpa, jei mama išleis vaikutį į darželį, o pati dar bus Vaiko priežiūros atostogose?

 

 Šis klausimas „Mamyčių klubo“ forume kilo mamytei Irinutei:

 

„Sveikos, mamytės. Esu vaiko priežiūros atostogose, iki jų pabaigos liko dar pusė metų. Norėjau sužinoti, ar aš galiu leisti vaiką į darželį, neprarandant išmokų? Ar man iš karto nutrauks „dekretines“ ir jų nebemokės?“

 

Sunerimusiai mamytei atsakymą padėjo rasti mamytė dikuza, kuri to paties buvo klaususi Šiaulių „Sodros“ Pašalpų ir nedarbingumo kontrolės skyriaus vedėjos Onos Rudienės:

 

„Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nuostatos nevaržo pašalpos mokėjimo, jeigu mama nedirba, o vaikas, kurio priežiūrai išleista atostogų, lanko darželį“.

 

Taigi, mamytės gali būti ramios ir drąsiai pratinti vaiką prie darželio dar būdamos Vaiko priežiūros atostogose.


Ką jūs manote apie tokią tvarką? O gal esate su tuo susidūrusios tiesiogiai?

12. Jul 2011, 13:32

Aš irgi planuoju išleisti vaiką į lopšelį kol dar esu atostogose. Ir nieko čia blogo ar smerktino. jei tik yra galimybė, kodėl gi ne? Ir adaptacinis laikotarpis ir jei bus kokios pirmosios ligos... neprilakstysi gi iš darbo vos tik į jį sugrįžusi, kad va - nenori mano vaikas būt darželyje ar blogai pasijuto, ar verkia....

11. Jul 2011, 16:47

auksiuke as jusu nesuprantu ir nematau cia nieko blogo jai leisiu savo vaika i darzeli tada jai bus 1 metukai ir 8 men ir kol grysiu i darba ji per ta laika apsiipras

11. Jul 2011, 16:28

nematau nieko blogo,kad vaikutis prades lankyt darzeli,as pati planuoju nuo rudens leist i 4 valandu ugdymo grupe,kadangi mano mazylei labai reikia vaiku ir bendravimo,o kieme bendraamziu nera,be to prie darzelio pratinsis, o as galesiu kazkokius reikalus susitvarkyt,nes mociuciu neturim,deja, o valstybe tikrai del to nenuskurs.galu gale ir darbo galesiu pradet ieskotis,nes senojo nebeliko.

11. Jul 2011, 15:09

Tai as taip atigruj ir sakau, kad mes mamos savo mazyliais turime rupintis kol valstybe moka, o ne i darza mazuliukus leisti, kad svetimos tetos rupintusi jais.

11. Jul 2011, 12:39

As pritariu mamytems, kad dar bunant motinystes atsotogose, vaika reikia pradet vesti i darzeli. o del pinigeliu, kol dirbame valstybe ne tiek nuo musu nulupa, plius kiekv.diena perkame vaikui maista, sauskelnes ir t.t. su 21proc. PVM. jei vaikas eis i darzeli, tai mokesime darzeliui, jo zmonems, ir nematau cia, kad kas nukentetu. nuo pirmo vaiko gimimo praejo 11m., tad beveik 10m. is ju dirbau ( "biuletenyje" buvau vos keleta kartu, ir tai tik su trauma ), tad kiek valstybe per tuos metus pasieme? jei valstybe negali islaikyti busimu pilieciu, gydytoju, mokytoju ir t.t., tai kokia cia valstybe. mes mamos turime ziureti vaiku interesu, o ne valstybes. tik mes jais galime pasirupinti ir zinome, kas jiems geriausia.

11. Jul 2011, 12:28

👍

11. Jul 2011, 10:49

Kam viska suvesti is karto i pinigus... Jeigu jau esi vaiko prieziuros atostogose - sedek namie su vaiku ir niekur neik. O jeigu nuvesi vaika i darzeli anksciau, tai jau, vadinasi, krauniesi milijonus nelegaliai 😃 Del ivairiu priezasciu zmones gali atvesti vaika i darzeli... Nieko blogo nematau. Jeigu mama pradeda dirbti, ismokas sodra is karto nutraukia arba sumazina. O jeigu kazkur darzus paraves - gi nevogt eina, o stengiasi uzsidirbti.

11. Jul 2011, 10:03

Na cia jau krastutinumai. Jeigu mama dirba - ji nebeturi teises gauti vaiko prieziuros pinigeliu. O valstybe galima apgaudineti kas kaip ismano

11. Jul 2011, 09:53

o nepagalvojai, kad galbut mamos eina dirbti kazkur nelegaliai, kol vaikas darziuke yra?

11. Jul 2011, 09:50

Tai zinoma, kad buna dienu , kai mamai yra svarbiu reikalu ir ji vaikuti palieka mociutei ar auklei. Bet tai nereiskia, kad vaika turime leisti i darzeli, pacios ilsetis namuose ir gauti pinigus is valstybes. Jeigu mama nusprende vaika leisti i darzeli, vadinasi ji jau pasiruosusi eiti i darba, nes vaikui jos nuolatines prieziuros jau nebereikia. Na jus logiskai pagalvokit 😉

11. Jul 2011, 09:25

na o aš manau kad čia truputi dviprasmiška, juk neaišku kiek tas vaikas bus darželyje, gal tik dalį dienos, o ne visą, o gal išvis tik pora valandų. Va pavyzdžiui kad ir mano situacija, praėjusiais metais lankiau vairavimo kursus, taigi tuo laiku man reikėjo kažkam palikti mažiukę ir praktiškai visai dienai, tai va mano vaiku tuo laiku rūpinosi kažkas kitas o ne aš, tai koks skirtumas ar darželis ar auklė.

11. Jul 2011, 09:23

jei as buciau zinojus, kad pasalpa nenukencia, buciau leidus savo pupa biski anksciau i darzeli ir nelaukus dvieju metuku. Nematau cia nieko blogo, kad mama budama vaiko prieziuros atostogose leidzia vaika i darzeli.

11. Jul 2011, 09:22

Vaiko prieziuros atostogos tam ir skirtos, kad mama rupintusi vaiku. Juk aktyviu mamu samburis del to ir kovoja, kad butu kuo ilgesnes sios atostogos, teigdamos, kad vieneriu ar pusantru metu vaikai dar per mazi eiti i darzeli.

laurora laurora 11. Jul 2011, 00:52

o koks skirtumas, kad rupinasi darzelyje esantys zmones? juk tada tie vaiko pinigai gali but skirti darzeliui apmoketi. ir namuose galima samdytis aukle, o paciai kaime per atostogas darbuotis. bet tada auklei reikes moketi.

11. Jul 2011, 00:10

Na, kai pinigelius moka visada yra gerai 😀 Bet manau siuo atveju siek tiek nelogiska. Mama yra vaiko prieziuros atostogose ir gauna is valstybes pinigelius uz vaiko prieziura, kai tuo tarpu vaikas yra darzelyje ir juo rupinasi visai kiti zmones 🤔