Ar jūsų vaiko mokykloje streikas?

Ar jūsų vaiko mokykloje streikas?

22. Feb 2016, 11:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šiandien ir rytoj kai kuriose Lietuvos mokyklose nevyksta pamokos, nes pedagogai streikuoja. 

Žinoma, galima suprasti jų ypatingą situaciją, kuomet atlyginimai yra vieni mažiausių Europoje, bet ką daryti tėvams, kuriems reikia į darbą?

Nors mokytojai teigia, kad jie darbo vietose yra tik neveda pamokų, tėvai prisipažįsta, jog jiems atvirai buvo pasiūlyta šiandien vaikų į mokyklą nevesti.

Kviečiame padiskutuoti - kaip vertinate mokytojų streiką ir jeigu jūsų mokykloje nevyksta pamokos, kas prižiūri vaiką?

23. Feb 2016, 19:01

Pas vyresneli streikas, o pas mazaja vyksta pamokos...

neri neri 23. Feb 2016, 10:52

mūsų mažosios mokykla streikuoja ,bet jiems ir taip atostogos pagal planą ,o didžiosios mokykla nestreikuoja ,pamokos vyksta pilnu tempu.

jaldija jaldija 22. Feb 2016, 18:13

Taip, abiejų mano vaikų mokykloje streikas.
Ar tam pritariu? Sunku ir pasakyti, esu kitoje barikadų pusėje, ir jei žiūrint iš tėvų pozicijų tai sukelia tam tikrų nepatogumų. Mažiui perkėlė atostogas iš pavasario papildomų. Staiga ir netikėtai, sužinojome tik penktadienį. Gerai, kad mūsų vaikas jau trečiokas ir pakankamai savarankiškas ir atsakingas, ir pabūna namuose vienas. O ką daryti mažesnių vaikučių tėvams. Problema, ir niekam dėl to net nekyla klausimų.
Vyresnėliui pavyzdžiui šiandien buvo tik viena pamoka, nes yra mokytojų, kurie neįsitraukia į streiką ir pamokas veda. Bet visą tą ką reikia išeiti pagal programą juk teks išmokti, reiškia vaikams teks vežti didesnį krūvį. O jis dešimtoje klasėje ir taip nemažas. Tai kažkaip irgi nedžiugina.
Kitas dalykas, yra vaikų važinėjančių 20, ir daugiau kilometrų iš aplinkinių kaimų, tai atvažiuoti pavyzdžiui į kokią 4 pamoką nėra taip paprasta. Mokyklinis autobusas važiuoja ryte, tai juk nevažiuos vaikai su juo, kad paskui "trintųsi" pusę dienos mieste. Tėvai tokiu metu jau darbe irgi niekas jų neišleidžia, kad galėtų atvežti atžalas į mokyklą.
O žiūrint iš mokytojų pusės negaliu jų ir smerkti. Jie kovoja už save, o jei kitaip jų niekas negirdi...Kažko reikia imtis.
O paslaugos kokybiškos norim visi. O už kokybišką paslaugą turi būti ir mokama. Ir ne vien tik švietimo srityje...

Loreta_K Loreta_K 22. Feb 2016, 12:08

Vyresnėlis dar tik priešmokyklinukas, į mokyklą keliaus tik kitais metais.. Liūdna, kad valdžia negerbia savo piliečių ir ypač mokytojų... Tikiuosi mokytojai pagaliau bus išgirsti! Tik gaila, kad dėl to ko gero labiausiai nukentės vaikai ☹ Jei reikėtų dirbti (šiu metu esu VPA) ir vaiko į mokyklą vesti nebūtų galima, kam reikėtų darbo metu palikti vaiką neįsivaizduoju... Tektų vestis kartu į darbą 😃

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 22. Feb 2016, 11:49

Na, mano vaikas mokyklos dar nelanko, ji dar gana toli. Bet...jei nėra kitos galimybės būti išgirstiems, palaikau ir mokytojų, ir kitų specialybių streikus. O su vaiko priežiūra, žinoma, tėvams problemėlė..