Ar gimdytumėte namuose?

Ar gimdytumėte namuose?

03. Nov 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Šį sekmadienį laidoje „Mamyčių klubas“ kviečiame susipažinti su Viktorija, kuri... gimdė namuose! Nors Lietuvoje įstatymai tokiam pasirinkimui nėra palankūs, antrą kartą tapusiai mamai ne tai buvo svarbiausia. 

Jauki aplinka, saugumo jausmas, artimųjų palaikymas - Viktorija džiaugiasi savo sprendimu. Pasirinkti, kur gimdyti moterys gali daugelyje pasaulio šalių. Tiek ligoninėje, tiek ir namuose joms suteikiama visakeriopa medicininė pagalba. Tik ne Lietuvoje, kur namuose moterys gali kliautis tik savimi.

O jūs, ar ryžtumėtės gimdyti namuose? 

sraigiukas sraigiukas 04. Nov 2016, 11:01

Tikrai ne ir esu labai kategoriška šiuo klausimu. Turi būti atsakingas už tą mažą bejėgį žmogeliuką. Ar operuotis irgi norėtumėt namuose??? Kiek visko nutinka, kad net turint geriausią aparatūrą, o namuose kur nėra nieko....

jugile jugile 03. Nov 2016, 19:15

Tikrai ne. Ir apskritai šiuo klausimu esu labai kategoriška.

LePukuota LePukuota 03. Nov 2016, 17:42

Ne 😀 saugiausiai jaučiausi su patikimu gydytoju gimdymo namuose, kuris priėmė abu mano mažylius 😉 jei tektų dar kartą, be abejonės vėl grįžčiau ten pat 😉

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 03. Nov 2016, 15:37

Aš irgi nedrįsčiau gimdyti namuose. Tokią akimirką man ir jaukiau, ir saugiau gimdymo namuose. O geriausia kompanija ir palaikymas - medikai. Bet aš esu aš... Visos turi turėti teisę pasirinkti kaip ir kur gimdyti. Jei moteriai geriausia namuose - kodėl gi nesuteikti jai tokios galimybės ir neskirti medicininės pagalbos?

Vytulka Vytulka 03. Nov 2016, 14:27

Aš asmeniškai nesiryžčiau, nes jaučiuosi pati saugiau ir ramiau būdama ligoninėjejr žinodama, kad jei kažkas vyktų ne pagal planą, pagalba būtų gauta iškart. Bet čia tik mano nuomonė. Tueru draugę, kuri gimdė namuose prieš 6 metus ir ji buvo labai laiminga. Kiekvienas turi teisę rinktis.