Antroji Velykų diena skirta linksmybėms

Antroji Velykų diena skirta linksmybėms

09. Apr 2012, 00:00

Jeigu vakar visą dieną praleidome su šeima, šiandien jau galime į valias svečiuotis, priiminėti svečius ir keliauti ieškoti pramogų į savo miestų aikštes bei parkus. Pristatome keletą smagių renginių visai šeimai.

 

Vilnius


Balandžio 9-tą, antrąją Velykų dieną – nuo 12 valandos – vilniečius ir miesto svečius, didelius ir mažus, Vilniaus etninės kultūros centras kviečia į velykinį renginį „Dangus margučių raštuose“, kuris vyks Vinco Kudirkos aikštėje. Renginys yra skirtas didžiausiai pavasario šventei, gamtos atbudimui bei jos žadinimui, tad čia nestigs trankių šokių, skambaus juoko, gražių dainų ir kitų linksmybių.



Ypatingai yra kviečiamos šeimos su vaikais, kurių lauks margučių ridenimas, jų piešimas, gražiausio, originaliausio, tradiciškiausio margučio rinkimai, supimasis sūpuoklėmis, šeimos žaidimai bei įvairūs lietuvių liaudies šokiai ir rateliai. Šventinę nuotaiką kurs kolektyviai iš Vilniaus „Rasoda“, „Mindrė“, „Sen Svaja“, „ByTikZyz“. Renginį ves Velykų Bobutė, o aikštėje kartu šėls „Kaukių akademijos“ aktorių sukurti personažai – kiškiai, meškos, gandrai ir kiti gyvūnai.

Nepamirškite atsinešti margučių ir geros nuotaikos!!!

 

Kaunas


Balandžio 9 dieną Kauno Laisvės Alėja paskęs šventinėje renginio “Trys žingsniai link pavasario alėjos” mugėje. Čia vyks didžiausio margučio marginimas, margiausio pavasario piešinių paroda ir margučių marginimo dirbtuvėlė.

 

Renginio vedėjas, teatro aktorius Andrius Povilauskas, visus mus stilizuotai ves link pavasario. Pirmiausia pajusime “Saulės smūgį”, kurio metu vyks du margučių ridenimo turnyrai, stipriausio margučio paieška ir pamatysime pirmą “pavasario griaustinį”.

 

Renginio metu vyks šeimų turnyras “Tėtis, aš, mama – pavasario šeima”. Kiškių lenktynėse “Pralenk pavasarį” varžysis visi norintys. Lenktynių sąlyga tik viena: kiekvienam dalyvaujančiam turnyre reiks užsidėti kiškio ausis.

 

Tą dieną kauniečius linksmins Linas Adomaitis, Akmėja ir Monika Linkytė, Bartas, vaikų ir moksleivių laisvalaikio estrados studija M.E.S.

Renginys nemokamas. Renginio organizatorius visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“. Renginio pradžia 12 val.

 

Rumšiškės

 

Balandžio 9 d. (antrąją šv. Velykų dieną) Lietuvos liaudies buities muziejus visus kviečia į atbundančios gamtos Velykų renginį!

 

PROGRAMA:

Nuo 10 val. Velykinės ekspozicijos, tautodailininkų dirbinių mugė, gardumynai.

Nuo 12 val.:


• Gavėnios išvarymas


• Velykės dovanėlės


• Sūpuoklinės dainos, lalavimas 


• Velykinės linksmybės sodybose, vadovaujant folkloro ansambliams: ,,Žaisa“, ,,Liktužė“, ,,Verpeta“, Kriščiūnų šeimos kapela, Kauno I muzikos mokyklos folkloro ansamblis „ Sauluva“, Rumšiškių kultūros centro folkloro ansamblis „ Nedėja“


• Žaidimai su margučiais: ridenimas loveliais, lygioje vietoje, daužavimas, ridenimas lazdomis, ridenimas į tikslą, velykinė ,,kiaulė į dvarą“, ,,velykinis krepšinis“, margučių-milžinų ridenimas, velykaičių nešimas per rąstą.


• Žaidimas šeimoms – ,,Margučio kelionė“ .Ypatingai kviečiamos ir laukiamos šeimos.

Nuo 13 val.: 


Piešinių ant asfalto konkursas ,,Piešiu velykaitį“ (Žemaitijos sektorius)


Margučių konkursai muziejaus miestelyje: gražiausias, mažiausias, didžiausias... 


Rumšiškių kultūros centro Pravieniškių skyriaus spektakliukas „Pūkuotuko pasaulis“ ( Muziejaus miestelyje)

Nuo 15 val. muziejaus miestelyje:


Baigiamoji šventės dalis: konkursų ir žaidimų nugalėtojų apdovanojimai, velykiniai burtai.


Žaidimo ,,Margučio kelionė“ laimėtojo paskelbimas. 


Aitvarų skraidinimas.

 

Jeigu dalyvausi kuriame nors šauniame renginyje, nepamiršk fotoaparato ir aprašyti įspūdžius "Mamyčių klube". Iš anksto ačiū!