Ačiū už dovanotą knygą “Didysis pasaulio katilas”

Ačiū už dovanotą knygą “Didysis pasaulio katilas”

27. Mar 2015, 16:29 ramune. ramune.

Nežinau kaip jūs, bet mes ne dažnai gauname pašto laiškus ar siuntinius. Ir reikėjo matyti dukrytės akis, kai pasakiau, kad šis diiiiiidelis rudas vokas - jai. Kaip tik šią savaitę skaitome knygelę apie laiško kelią, kaip jis keliauja, kol pasiekia adresatus. Ir štai prašau - laišką gavo ji. Galėjo pati atplėšti, išsiimti, pasirodo ir voko išmesti nevalia :) Džiaugsmas vaikui nepaprastas!

O mane pirmiausia labai nustebino operatyvumas, tik perskaičiau MK, kad laimėjome knygelę, kitą dieną ji jau pas mus! Ačiū labai!!!

Atrodo supratau, kodėl knyga vadinasi “Didysis tautų katilas”:) Nes čia netradicinio, net šiek tiek didelio už A4 formato knygoje, daug informacijos apie skirtingas šalis ir ne tik apie maistą. Viskas labai informatyvu. Nežinau ar tai pirmoji lietuviška receptų knyga vaikams, bet mintis labai gera. Dabar ir mažoji turi savo receptų knygą su spalvotais ir gražiais paveikslėliais. Daugybė pieštų daržovių, vaisių, kurių pavadinimus galima mokytis. Čia kiekvienai šaliai skirta po atskirą lapą. Receptukai su vaizdine informacija kaip gaminti. Gražūs paveikslėliai, atspindintys tos tautos dvasią: skirtingi žmonių išvaizdos bruožai, drabužiai, net pastatų, baldų ar indų formos ir kt. Šalia receptų yra įdomių paaiškinimų, pvz. iš ko kilo pavadinimas “Fetos” arba kaip senovėje Maroke puošdavosi jaunamartės! Čia net man daug įdomių dalykų. Kažkodėl nenustebau, kad pirmiausia dukrelė nori išbandyti sausainukų receptą, tai savaitgalį pradėsime nuo jų.

Nuotaikingų visiems akimirkų virtuvėje su mažaisiais virtuvės šefais :)