5 savaitgalio pasiūlymai Tau

5 savaitgalio pasiūlymai Tau

05. Aug 2011, 09:00

 

Ką veikti? Šis klausimas vasarą kamuoja, turbūt, rečiau, negu kitais metų laikais. Visgi…


Jeigu šį savaitgalį dar nesate nieko susiplanavę, pristatome keletą renginių, kurie galėtų būti įdomūs ir jūsų šeimai. Smagiausia tai, kad jie vyksta gražiuose Lietuvos kampeliuose. Taigi, puiki proga palikti miesto dulkes ir išvažiuoti ten, kur vis dar kvepia smilgomis ir dobilais.

 

Pasiūlymas Nr. 1: Palūšė Ignalinos rajone


Jeigu niekada nebuvote šiame puikiame miestelyje, jūs daug ką praradote. Vos keli kilometrai nuo Ignalinos įsikūrusi Palūšė turistus iš visos Lietuvos vilioja ištisus metus. Vaizdingoje Lūšių ežero pakrantėje įsikūrusi Palūšė didžiuojasi unikalia medine bažnyčia (pamenate popierinį 1 Lt banknotą?- ant jo ir pavaizduota ši bažnyčia) ir kitais įdomiais turistiniais objektais - šalia esančiu Ladakalniu, Bitininkystės muziejumi, Ginučių malūnu ir kt.

 

Rugpjūčio 6 ir 7 dienomis Palūšė kviečia į kaimo 360-ųjų metinių šventę.


Rugpjūčio 6 d. Jūs galėsite gėrėtis „Palūšės regatos – 2011“ vaizdais, išbandyti save įvairiose vandens atrakcionų rungtyse, pasikaitinti pirtelėje, dalyvauti „Linksmojoje Lūšių regatoje“ ir teatralizuotame regatos uždaryme. Taip pat kartu su dainuojančiu ir šokančiu jaunimu bei visada jaunais palūšiškiais pasilinksminti ant Lūšių ežero kranto.

 

Rugpjūčio 7 d. bažnyčioje vyks šv. Mišios Palūšės jubiliejui, po kurių - kaimo bendruomenės šventė. Čia bus galima ne tik pasišokti, smagiai griežiant Adutiškio kaimo kapelai, bet ir pasivaišinti skaniausia krašto žuviene, paragauti nuostabios kmynų giros, įsigyti Palūšės 360 metų jubiliejui skirtų suvenyrų ir, žinoma, iki valios pasibūti su nuoširdžiais kaimo žmonėmis.

 

Pasiūlymas Nr.2: Kėdainiai


Kėdainiai – Lietuvos agurkų sostinė – kviečia į tradicinę miesto šventę.

 

Rugpjūčio 5 dieną vyks menų sambūris „Skambantis kalnas“, kuris skirtas Kėdainių kultūros centro 65-mečiui paminėti. Kultūros centras ir erdvė aplink jį tą visą penktadienį nuo pat ryto iki vėlyvo vakaro suburs įvairių sričių menininkus.

 

Rugpjūčio 6 d. senamiestyje vyks tradicinė ir labai gyventojų laukiama tautodailininkų mugė bei 14-ą kartą vyksiantis Agurkų „kermošius“. Agurkų šventė, dar vadinama Agurkų „kermošiumi“, prasidės šeštadienį, netrukus po vidurdienio Didžiosios Rinkos aikštėje. Šiais metais agurkų augintojų „kermošiuje“ atsiskaitymai vyks ne įprastais pinigais, o specialia valiuta. Išsikeisti litus bus galima specialiai paruoštoje keitykloje.

 

Miesto parke nuo 18 valandos vaikai galės pasiausti atrakcionuose, o 20.30 val. prasidės vakaro koncertas, į kurį pakviesti žinomi atlikėjai ir kolektyvai.  Koncerto programa sudaryta įvairaus skonio žiūrovams. Scenoje išvysime Eveliną Sašenko, Merūną, Justiną Lapatinską ir Oranžinį chorą, grupę „Electric Ladies“, Gyčio Ivanausko šokio teatrą, originalią mušamųjų instrumentų grupę iš Šiaulių „Ritmas kitaip“ bei Kėdainius garsinantį Muzikos mokyklos kolektyvą „Jazz4“. Renginį ves aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis. Miesto šventės-2011 baigiamąjį koncertą vainikuos įspūdingas šventinis fejerverkas.

 

Pasiūlymas Nr.3: Šiaulių raj. Dirvonėnai

 

Rugpjūčio 6 dieną  Šiaulių rajono Dirvonėnų kaime šurmuliuos tradicinė Senųjų amatų mugė. Ji prasidės labai anksti žvejų varžybomis, bet jei jas pramiegosite – ne bėda. Amatininkų ir folkloro šventė Dirvonėnų parke prasidės 14 valandą.  Vakare - grupės „Dinamika“ koncertas ir kitos linksmybės.

 

Pasiūlymas Nr.4 - Rusnės sala (už informaciją ačiū Spinduliukui)

 

Rugpjūčio 6 d. Rusnėje -„LAIVININKŲ ŠVENTĖ“. Šventė pradės šurmuliuoti 11 valandą. Programoje: paplūdimio tinklinio turnyras, kamerinės muzikos koncertas, šventinė dalyvių eisena iki Atmatos upės krantinės. Čia 15.30 val. Įvyks iškilmingas „Laivininkų šventės“ atidarymas ir parsidės linksmybės – koncertai ir įvairios varžytuvės. Tarp jų paminėta ir tokia: “Ilgiausios obuolio žievelės čempionatas”, mhh, įdomu, ar ne? Jau vakarop, temstant, bus uždegami laužai ir taip pagerbiami žvejai ir upeiviai.  Renginį ves LTV laidų „Ryto suktinis“, „Toks gyvenimas“ autorė, muzikologė doc. Zita Kelmickaitė

 

Pasiūlymas Nr.5: Visaginas


Visaginas rugpjūčio 6 pradeda švęsti savo miesto gimtadienį!

Rugpjūčio 6 d. šventė prasidės 11 valandą pučiamųjų orkestro „Panevėžio garsas“ koncertu Santarvės aikštėje. Vyks įvairios varžybos: stalo teniso, dažasvydžio (pievoje šalia centrinio stadiono). Kas turėtų būti itin įdomu, tai - gėlių ir kilimų iš gėlių paroda vidiniame savivaldybės kiemelyje 14.00 val. Tuo tarpu vyrams ir berniukams patiks Lietuvos galiūnų varžybos centriniame stadione Visagino savivaldybės mero taurei laimėti (14 val.). Nuo 17 valandos čia prasidės meno kolektyvų pasirodymai centriniame stadione ir gyvos muzikos vakaras.

 

Žinoma, įvairių renginių vyks ir kitose Lietuvos vietose. Tikime, kad smagiai praleisite savaitgalį, o gal ir įspūdžius vėliau mums apsakysite.

 

Taigi, kokie Jūsų planai šį savaitgalį?

05. Aug 2011, 15:19

Mėgstu ir aš labai Thunderthalus 😉 Jie šį savaitgalį koncertuos ir Zarasuose "Roko naktyse" 😀

05. Aug 2011, 14:58

5-7 dienomis Biržų miesto šventė😀

05. Aug 2011, 14:09

Visai smagu būtų 😀 Reiks pakalbinti . . .

blogietee blogietee 05. Aug 2011, 14:02

Visada ten šventės labai smagios 😉 tik šį kartą apsilankyčiau tik dėl Thunderthale 😉

05. Aug 2011, 13:25


Gražiame gamtos kampelyje įsikūrusi Vištyčio seniūnija rugpjūčio 7 dieną, sekmadienį, ne tik Vilkaviškio, bet ir aplinkinių savivaldybių - Marijampolės, Kalvarijos, Šakių, Kazlų Rūdos žmones kviečia atvykti į šventę "Vištyčio vasara".

Šventė prasidės 9.30 val. Žirginio sporto konkūrų varžybomis Vištyčio seniūno taurei laimėti.

Šiose varžybose dalyvaus Marijampolės, Kauno, Lazdijų, Alytaus, Šakių rajono bei Lenkijos žirginio sporto meistrai. Varžybos vyks Vištyčio vidurinės mokyklos stadione.

13 val. visus dalyvius ir svečius organizatoriai kviečia į Švč. Mergelės Marijos Parcinkulės atlaidus Vištyčio parapijos bažnyčioje.

Nuo 14.30 val. Vištyčio miestelio parke bus surengta žirginio sporto konkūrų varžybų nugalėtojų apdovanojimo ceremonija ir šventinis koncertas. Jame dalyvauti žada nemažai žinomų dainininkų - Aistė Pilvelytė, MIA, Ovidijus Vyšniauskas, Romas Dambrauskas bei linksmins trys muzikos grupės.

Šventės dieną Vištytyje nuo pat ryto veiks amatininkų, tautodailininkų ir kulinarinio paveldo puoselėtojų mugė, atrakcionų parkas.

05. Aug 2011, 12:09

Mes tj vyksim i koncenrta rytoj tikriausiai, kuris bus ryt Telsiuose, biski pasizmonet

05. Aug 2011, 10:58

Labai puiki info 👍 kartais sėdi namie ir nežinai kur gali nuvykt

05. Aug 2011, 10:53

ot tai kaip aciu 😘

05. Aug 2011, 10:34

Burbuliatorius vyksta kas antrą pirmadienį, ateinantį, rugpjūčio 8 dieną, irgi "burbuliuos visa Lietuva". Informaciją apie tai būtinai įdėsime savaitgalį, iš anksto nenorime, kad informacija nepasimestų😀 Visada mielai informuosime apie nemokamus renginius, kurie įdomūs šeimai, o ypač- vaikams😀

05. Aug 2011, 10:25

O gal kas zino kada Vilniuj burbuliatorius bus?

05. Aug 2011, 10:06

o geras praita karta 6val buvo

vaidlina vaidlina 05. Aug 2011, 10:06

Rugpjūčio 7 dieną Radviliškio mieste siautės krepšinio fanai - į mūsų miestą atvaromas visų mylimas krepšinio kamuolys. Tai kas Varys už Lietuvą?😀

vaidlina vaidlina 05. Aug 2011, 10:04

šiandien Šilutėje 14val.30min. Burbuliatorius😀

05. Aug 2011, 10:04

ojoj kokia sauni info,maniskis man vis zyzia,kaip jis nori i Paluse nuvaziuoti,ten jo kaimas,o as vis zyziu ka tam kaime veikti 😃,tai va man atrodo bus proga nulekti ir nenuobodziauti 👍

05. Aug 2011, 09:54

Spinduliuk, ačiūūū. Kaip smagu, einam ieškoti informacijos ir pildysime straipsniuką. gal dar kas idėjų turite?

05. Aug 2011, 09:31

o ryt Rusnej laivivinku svente😃 va pasiuliau 4varinta😃