5 patarimai, kaip sutikti Naujuosius!

5 patarimai, kaip sutikti Naujuosius!

29. Dec 2015, 10:41 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jaunoms šeimoms pirmosios šventės su mažyliu – didis įvykis. Siūlome kelias idėjas, kaip šventes padaryti mielas ir neišdildomas, o ne kupinas streso.

Patarimas Nr.1: Neatidėliok visko paskutinei minutei

Prieššventinė suirutė persiduos ir mažyliui. Tad iš anksto pagalvok, ką veiksite su šeima per Naujuosius: kur eisite, o gal namie praleisite, tuomet pagalvok, ką paruoši šventiniam stalui, ar kviesi svečių, kokios bus dovanėlės ir pan.

Neplanuok visko per daug, nuvargindama save. Mažyliui svarbiausia – harmoninga ir rami atmosfera bei mylintys tėvai.

Patarimas Nr.2 Neeksperimentuok su šventiniais patiekalais

Įsivaizduok – tu gamini kažką neįprasto ir įdomaus. Vyras išėjo į parduotuvę, o vaikas staiga pradėjo verkti ir niekaip nesustoja. Tu pervargsi, susinervinsi, o šventinį vakarą geros nuotaikos neliks nė kruopelytės. Tad naujametiniui stalui geriau išsirink jau išbandytus, greitai paruošiamus, bet gardžius patiekalus. O jei visgi nori gaminti kažką ypatingo ir reikalaujančio nemažai laiko pasisukti virtuvėje, tuomet susitark su vyru apie vaikučio priežiūrą.

Patarimas Nr.3 Vietoj karšto patiekalo – bandelės

Kalbant apie maistą, kuo mažesnis vaikas, tuo mažiau jis džiaugsis mamos kulinariniais sugebėjimais. Mažyliai konservatyvūs – jei vaikutis jau valgo kietą maistą, jam geriausiai tiks košės, vaisiai, o 2-3 metų ir vyresni vaikučiai mieliau rinksis mamos keptas bandeles nei riebų kalakutą.

Patarimas Nr.4 Tik nepersistenk su dovanomis

Kaip gi be dovanų...Rinkdama dovaną mažyliui, būk sąžininga su savimi. Tai greičiausiai bus dovana patiems tėveliams, o tai, kas pradžiugins mažylį – gali būti ir paprasčiausias barškutis. Draugams ir artimiesiems, ketinantiems apsilankyti per Naujuosius ir padovanoti mažyliui dovaną, gali pasakyti, kas šiuo metu aktualu ir domina vaikutį. Bene daugiausiai džiaugsmo metukų mažyliui suteikia pačios dovanos išpakavimas :)

Patarimas Nr.5 Vienas, du, trys - šypsenėlė!

Nereikia visą šventinį vakarą blyksėti fotoaparatu. Ir pati nuvargsi, ir nepastebėsi, kaip vakaras pralėks taip juo ir nepasidžiaugus. Padaryk keletą puikių kadrų, kur jūs visa šeima – bus puikus prisiminimas šeimos albumui. 

O kaip ir su kuo jūs sutiksite Naujuosius?

sraigiukas sraigiukas 29. Dec 2015, 11:25

Namuose 4 -iese, gal dar atvažiuos vyro brolis su žmona. Labai kažko ypatingo neruošiu. Pasidengsim šventiškai stalą, mažylės galės pasipuošt tai svajotom Frozen herojų suknelėmis ir žaisti su išvajotom ir per Kalėdas gautomis Frozen lėlytėmis 😀
O mes su vyru sėdėsim apsikabinę ir stebėsim pasirodymus.
Gal jau ir norėtųsi kur ištrūkt ir pašėlt, bet vaikai svarbiausia 😀