11-tą kartą pasveikinti jaunieji Lietuvos dizaineriai

11-tą kartą pasveikinti jaunieji Lietuvos dizaineriai

11. Oct 2016, 14:56 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

 Šeštadienį, spalio 8 dieną, Vilniuje, PLC OZAS, pasveikinti ir apdovanoti 11-ojo SKINIJA konkurso „Nusipiešk sau kojinytes“ 2016 nugalėtojai. Jaunųjų dizainerių eskizai, pagal kuriuos numegzta vaikiškų pėdkelnių linija, šiemet buvo išrinkti iš 22 tūkstančių piešinių.

20161011140210-15339.jpg

„Šis, prieš daugiau nei 10 metų sumanytas taikomojo dizaino konkursas kasmet įgauna vis didesnį masiškumą, į jį įsitraukia vis daugiau vaikų, kolektyvų ir ugdymo įstaigų. Manau, tai tik patvirtina jo aktualumą ir norą išmokti kūrybą, mėgstamą veiklą paversti praktišku užsiėmimu. Mums, kaip bendrovei, šis konkursas yra socialinė misija dalytis savo žiniomis, atkreipti dėmesį į taikomojo dizaino kryptį ir tuo pačiu paskatinti kūrybiškumą, pakviesti daugiau laiko praleisti ne prie ekranų, o su pieštuku rankose“, – sako Kęstutis Rudgalvis, taikomojo dizaino konkurso globėjas ir UAB „Skinija“ generalinis direktorius.

 20161011140226-98100.jpg

Kęstutis Rudgalvis pabrėžia, kad sudėtingiausia konkurso dalis yra vaikų kūrybos vertinimas, todėl šiam darbui pasitelkiama profesionalų komanda. Šiemet vertinimo komisijos, vadovaujamos mados namų „Cantas“ dizainerio Egidijaus Sidaro, sprendimu nugalėtojais paskelbti piešiniai, pagal kuriuos numegztos pėdkelnės: „Gėlyčių miškas“, „Kyla raketa“, „Jūros dugnas“, „Besmegenių šokis“, „Dieviškos plunksnos“ ir „Svajonių pasaulis“. Iš viso apdovanota 40 vaikų ir dar 6 vaikų grupės.

Per 11 metų vaikai iš viso atsiuntė daugiau nei 80 000 kojinių piešinių, o „Skinija“ numezgė jau 61 vaikųpieštą pėdkelnių modelį. Konkurso metu kasmet išrenkami pagrindiniai nugalėtojai ir vaikai, pasižymėję papildomose konkurso kategorijose: Už taikomojo dizaino išmanymą, Už netikėtą kūrybinį sprendimą, Už meninį sprendimą, Už kūrybišką komandinį darbą, Už lietuviškų motyvų naudojimą, Už aktyvų asmeninį dalyvavimą, ir Už aktyvų komandinį dalyvavimą. Gausiausiai konkurse dalyvauja mokyklinio amžiaus vaikai iš didžiųjų šalies miestų, tačiau labai aktyvūs bei kūrybiški yra ir darželinukai.

 20161011140248-16014.jpg

Konkurso globėjo teigimu, vaikų piešiniuose tarsi veidrodyje atsispindi paprastos, vaikiškos svajonės apie grožį, draugystę, meilę, trokštamus neatrastus dalykus, taip pat čia nugula brangūs prisiminimai apie šauniai praleistą laiką su šeima. Kęstutis Rudgalvis taip pat atkreipia dėmesį, kad per 11 konkurso metų jau galima išskirti ypatingus talentus – keletas vaikų išrenkami pagrindiniais nugalėtojais antrą ar trečią kartą.

 20161011140305-56892.jpg

Pagal nugalėtojų piešinius numegztas pėdkelnes bus galima įsigyti jau nuo spalio 11 d. specializuotose „Skinija“ parduotuvėse bei didžiuosiuose „Maxima“ prekybos centruose. Vaikų piešinių pėdkelnių linija kasmet sulaukia didžiulio populiarumo, nes vaikams šios pėdkelnės patinka, jie jas mielai renkasi ir dėvi. 

Daugiau informacijos apie konkursą „Nusipiešk sau kojinytes“ 2016.