„Veiksmo savaitė“ kviečia vaikus į renginius

„Veiksmo savaitė“ kviečia vaikus į renginius

26. Apr 2012, 00:00

Lietuvoje ir visame pasaulyje šią savaitę prasidėjo socialinė edukacinė kampanija „Visuotinio veiksmo savaitė 2012“, skirta ankstyvojo vaikų ugdymo problemoms.

 

Pirmąsias svarbias gyvenimo pamokas vaikai išmoksta gerokai ankščiau, negu pradeda lankyti mokyklą. Būtent ankstyvoje vaikystėje formuojasi žmogaus vertybės ir pažiūros, pasitikėjimas savimi ir atsakingumas – tai, kas lemia gyvenimą ateityje. Veiksmo savaitės organizatorių teigimu, kokybiškas ugdymas turi būti prieinamas visiems vaikams nuo pat gimimo, nepaisant, kurioje šalyje jie gimė.

 

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kviečia dalyvauti smagiuose renginiuose, kūrybinėse dirbtuvėlėse ir akcijose „Už laimingą vaikystę“. Vaikams visi renginiai – nemokami.

 

Balandžio 28 d. (šeštadienį) nuo 11 val. LVJC Didžiojoje salėje vyks „Pabiručių fiesta“ – šalies ikimokyklinukų meninių pasirodymų festivalis.

 

Balandžio 28 d. (šeštadienį) 10.00–15.00 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre vyks kūrybinės dirbtuvėlės „Mano laiminga vaikystė”, kurių metu vaikai išmoks daug smagių kūrybinių dalykėlių. Kartu su menininke Rasa Zdanovičiene kurs makaronų mozaiką, klausydamiesi keramikės Ritos Razmienės lipdys savo pirmuosius molinukus, kartu su neformaliojo švietimo mokytoja Eugenija Andželo kurs spalvotas popierines gėles ir konstruos laimingos vaikystės traukinį, sujungdami į vieną ilgą liniją savo sukurtus ir dekoruotus vagonėlius.

 

Vaikai kartu su tėveliais ar mokytojais dar gali suspėti įsijungti į Visuotinio veiksmo savaitės konkursus ir akcijas.

 

„Didžiojo paveikslo“ akcijoje ikimokyklinukai, kartu su viso pasaulio vaikais, kviečiami kurti didžiojo laimingos vaikystės paveikslo: piešti, fotografuoti, lipdyti, tapyti, vaidinti, ar diskutuoti apie dalykus, kurie vaikus džiugina ir įkvepia, skatina svajoti, stengtis, siekti ir tobulėti ir savo darbelius talpinti Veiksmo savaitės puslapyje www.savaite.lvjc.lt.

 

Fotografijų konkursas „Myliu savo senelius“ kviečia įamžinti vaikų ir kantriausių bei ištikimiausių jų draugų – senelių kartu praleistas akimirkas.

 

Įkvėpimo šiam konkursui galima pasisemti Lietuvos vaikų ir jaunimo centre veiksmo savaitės metu vykstančioje paroda „Tyliosios herojės“, kurioje – dešimt įspūdingų Afrikos močiučių bei jų anūkų fotoportretų ir penkios jautrios istorijos apie jų kasdienį gyvenimą.  Šią parodą organizuoja Viešoji įstaiga „Globali iniciatyva psichiatrijoje“.

 


Iniciatyvų konkursas „Laimingiausia diena darželyje” kviečia vaikus kartu su auklėtojais, rengti pačių sugalvotus teminius renginukus ir juose papasakoti, kas jiems labiausiai darželyje patinka, kas juos džiugina. 

 

Jeigu eisite pro šalį, nepraeikite ir būtinai užsukite į smagius "Veiksmo savaitės renginius"!