"Tindirindis" laukia mažųjų kauniečių

"Tindirindis" laukia mažųjų kauniečių

14. Nov 2011, 00:00

Mielos kaunietės, pavydime jums baltu pavydu.

 

Nuo šiandien, lapkričio 14 dienos iki lapkričio 19 dienos, Kaune vyksta tarptautinis animacinių filmų festivalis "Tindirindis", seansai NEMOKAMI!

 

Tai puiki proga pamatyti naujausius žinomų režisierių ir tik pradedančiųjų kūrėjų animacinius filmus. Žinoma, čia nepamatysite simpsonų ar šrekų, nes tai - nekomercinio animacinio filmo festivalis.

 

Tačiau tai puiki proga pamatyti animacinius filmus, lietuvių autorių irgi, kurių šiaip paprastai per televizorių nepamatysite. Tikriausiai ne kartą teko girdėti priekaištų šiuolaikiniams animaciniams filmams, okupavusiems TV ekranus - kai kuriuose neretai akivaizdi agresijos dozė. Taigi, šis festivalis - puiki proga parodyti vaikams kitokį animacinį filmą.

 

Ar žinote, kad pirmasis lietuvio autoriaus animacinis filmas buvo sukurtas prieš 101 metus, būtent Kaune. Tai - V.Starevičiaus "Elniaragių kova".

 

Festivalyje visi animaciniai filmai bus sugrupuoti: lietuvių animaciniai filmai; trumpieji animaciniai filmai, animaciniai filmai vaikams ir kiti.

 

Na, ir dar viena puiki naujiena - šie filmai, iš viso daugiau kaip 200, visą savaitę rodomi nemokamai. Visą animacinių filmų festivalio programą rasite internete, adresu www.idejakaunui.lt.


Kaunietės, nepraleiskite puikios progos!