„Savaitė be patyčių" didžiuosiuose šalies miestuose

„Savaitė be patyčių" didžiuosiuose šalies miestuose

14. Mar 2012, 00:00

 

Kovo 19-25 dienomis jau 3-ią kartą organizuojama „Savaitė be patyčių". Šios iniciatyvos renginių maratoną pradės Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) organizuojamos eisenos Lietuvos miestuose.

 

Taip pat akcijos metu nevyriausybinės organizacijos, mokyklų darbuotojai, mokiniai, valstybinių institucijų, verslo bei kultūros sektorių atstovai ves atviras paskaitas bei diskusijas apie patyčias, paplitusias ne tik mokykloje ar internetinėje erdvėje, bet ir suaugusių žmonių gyvenime.

 

Svečiai bus kviečiami apsilankyti nemokamuose kino seansuose bei spektakliuose. „Savaitę be patyčių“ inicijuoja emocinės paramos telefonu tarnyba „Vaikų linija".

 

Veikdami kartu su partneriais galime išjudinti patyčių problemos sprendimą. Sujungę skirtinguose veiklos sektoriuose įgytas žinias tikimės sukelti atgarsį ir mūsų visuomenėje, atkreipti dėmesį į šią problemą bei kartu ieškoti jos sprendimo būdų, – sako „Vaikų linijos" vadovas dr. Robertas Povilaitis.

 

Pagalbos tarnybos vadovas pastebi, kad patyčios jau pripažįstamos kaip rimta problema ir vis daugiau mokyklų imasi ją spręsti.

 

Vaikų linija kartu su UAB „Time Leaders“ svečius pakvies į iniciatyvos atidarymo renginį-diskusiją „Pramogų pasaulis be niekinimo. Šeima be pažeminimų. Verslas be ujimo. Žiniasklaida be užgauliojimų. Politika be įžeidinėjimo. Ar įmanoma ori valstybė?”, kuris vyks sporto bare „Stars & Legends“.

 

Vaikai kviečiami dalyvauti VšĮ „Paramos vaikams centro" inicijuojame „Draugysčių istorijų" konkurse. Lietuvos vaikų ir jaunimo centras juos kviečia dalyvauti ir konkurse „Antivirusas", kurio metu panaudodami tapybą, fotografijas, video meną mokiniai galės dalintis savo mintimis, kaip išvengti patyčių, skatinti toleranciją savo aplinkoje.

 

Programos „Zipio draugai" ir „Įveikiame kartu" vykdytojai VšĮ „Vaiko labui“ kvies kurti „Draugystės knygą", Kauno Dainavos poliklinikos jaunimo centras su 1-12 klasių mokiniais rengs „Draugystės kalendorių" 2012-2013 metams, dailininkė, LVJC vaizduojamosios dailės ir akademinio piešimo studijos vadovė Vilija Galdikaitė, kartu su vaikais kurs „Spalvotą miestą". Kino centre „Skalvija" vyks nemokamos filmų peržiūros mokykloms, o Lietuvos teatrų vaikams ir jaunimui asociacija (ASITEŽAS) vaikus pakvies į spektaklius.

 

Savaitė BE PATYČIŲ" yra viena iš „Vaikų linijos“ vykdomos kampanijos „BE PATYČIŲ“, vykdomos nuo 2004 metų, dalis. Kampanija „BE PATYČIŲ“ siekiama skatinti draugišką bendravimą bei mažinti patyčias.