"Mamų mugės" dalyvė Aušra: "Išvežiau tris lagaminus daiktų, parsivežiau tik vieną"

"Mamų mugės" dalyvė Aušra: "Išvežiau tris lagaminus daiktų, parsivežiau tik vieną"

30. Aug 2013, 08:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Dar viena sėkmės istorija, kaip "Mamų mugėje" dalyvavusi Aušra Timinskaitė-Krikščiukė pratuštino spintas, rado vaikams žaislų ir uždirbo per 1000 Lt. Ji taip pat žada dalyvauti ir būsimoje rudens mugėje "Litexpo".

- Kaip sužinojote apie "Mamų mugę"?

- Iš musumazyliai.lt portalo: visiškai atsitiktinai pamačiau skelbimą, o apie pirmąją mugę buvau girdėjusi iš draugės.

- Kodėl sugalvojote dalyvauti?

- Kadangi turiu du vaikučius: penkerių metų berniuką ir dvejų su puse mergaitę, tai nebenaudojamų rūbelių ir daiktelių tikrai prisikaupė. Paskaičiau kitų mamyčių atsiliepimus forume, pagalvojau, kad tai tikrai sutaupys mano laiko ir nusprenžiau sudalyvauti.

- Kaip atrinkote daiktus kurie keliavo į mugę?

- Atsižvelgdama į mugės organizatorių reikalavimus tiesiog žiūrėjau kas nebenaudojama ir nebenešiojama.

- Kiek daiktų pavyko parduoti?

- Kažkur apie 60 procentų, bet dalis iškeliavo į labdarą, todėl jeigu skaičiuotume vienetais - būtų pusė. Atvežiau tris lagaminus, o parsivežiau tik vieną - tai didesnis rodiklis, nes vienas iš tikslų buvo pasidaryti daugiau laisvos vietos namuose (juokiasi).

- Kitus pasiėmėte ar aukojote?

- Didžąją dalį pasiėmiau, bet turėjau ir aukojamų.

- Kiek išvis pinigų uždirbote?

- Šiek tiek virš 1000 Lt. Kur išleidau? Kadangi pirmą kartą dalyvavau mugėje, neįsivaizdavau kaip man seksis, tai didelių planų ir neturėjau: tiesiog išleidau kasdienėje buityje.

- Ar tikėjotės tokios sėkmės mugėje?

- Tikėjausi, nes kitaip nebūčiau dalyvavusi, bet vis tiek buvau maloniai nustebinta, nes pirko ne tik pačius pigiausius rūbelius ir daiktelius.

- Kodėl jums pavyko taip puikiai parduoti?

- Na, mano parduodamų prekių kiekis buvo didelis, vien dėl to surinkau ne mažą sumelę. Bet pagrindinė sėkmė buvo tame, jog stengiausi tinkamai nustatyti kainą.

- Ar dalyvausite būsimoje rudens mugėje?

- Taip (šypsosi).

- Gal prisidėjote prie savanoriavimo?

- Norėjau, bet esu dirbanti, tai laiko tam tikrai pritrūko, nes ir mugei pasiruošti reikėjo.

- Ar pati ką nors pirkote mugėje ar jau planuojate pirkinius būsimoje?

- Taip pirkau, daugiausia ieškojau žaislų ir radau tikrai neblogų, nors ir ne tų, kurių ieškojau. Dabar irgi žadu apsižvalgyti, bet konkrečių planų ką pirksiu neturiu.

- Ar reikia tokių renginių Lietuvoje?

- Geriausiai tai, žinoma, parodo paklausa. Bet galiu drąsiai pasakyti, kad tikrai reikia. Čia laimi net 5 pusės: pirkėjas, pardavėjas, organizatorius (kartu su patalpų nuomotojais ir t.t.), savanoriai ir labdaros gavėjai. Ir labai džiaugiuosi, kad mugės organizatoriai nestovi vietoje ir atsižvelgia į mūsų pastabas bei pageidavimus.

- Ką patartumėte mamoms, kurios ruošiasi dalyvauti?

 - Visų pirma norėčiau paprašyti pirkėjų būti kultūringesniais: nemėtyti, nedraskyti rūbelių, daiktelių ir nedaryti "bardako" paliekant nebeperkamus daiktus bet kur ir bet kaip. 

Pardavinėjantiems tereikia būti sąžiningiems, pagalvoti, ar norėtum tokį daiktą pats nusipirkti - kalbu apie kokybę ir kainą.

Tuo pačiu palinkėsiu ir organizatoriams išlikti tokiems atviriems kaip iki šiol, savanoriams išlaikyti gerą nuotaiką, kokia buvo ankstenėje mugėje, ir žiūrėti tai, kaip į tikrą darbą, nes jo tikrai mugės metu užtenka.

Ačiū už pokalbį!

Dalyvauk mugėje ir tu! Registruokis ir rugsėjo 12-14 dienomis Vilniuje ir 26-28 dienomis Kaune gali ištuštinti spintas, papildyti kišenę, rasti puikių rudeninių drabužių ir avalynės savo mažyliui, senus žaislus pakeisti naujais. Registruokis musumuges.lt

Taip pat gali laimėti nemokamą registracijos kodą - ieškok dienos klausimo NAUJIENOS ir dviems teisingai atsakiusioms įteiksime po kodą!

20130826111135-60392.jpg