„Daržovių šėlsmas“ 26 – ojoje „Sodo kraitėje“

„Daržovių šėlsmas“ 26 – ojoje „Sodo kraitėje“

05. Oct 2016, 00:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Spalio 4 d. iš pat ankstaus ryto į Vilniaus mokytojų namų kiemelį „keliavo“ rudens gėrybės: Vilniaus ikimokyklinukai bei jų pedagogai vežė eksponatus parodai „Vaisiai, uogos ir daržovės“.  Iš viso parodoje bus eksponuojama per 70 darbelių iš  56 ugdymo įstaigų. Mažųjų darbštuolių paroda kiemelyje veiks iki spalio 14 d.

Spalio 7 - 8 dienomis nuo 9 iki 18 val. Vilniaus gatvėje, prie Mokytojų namų, šurmuliuos tradicinė rudens paroda – mugė „Sodo kraitė“.

Šis renginys jau seniai tapo, tradiciškai rudenį, susiburiančiu bendravimo klubu į kurį visi atėję, gali gauti profesionalias konsultacijas jiems rūpimais klausimais, pabendrauti su žemę ir aplinką puoselėjančiais, mylinčiais žmonėmis.Vaismedžiai, vaiskrūmiai, sėklos, dekoratyviniai augalai – visa tai ir dar daugiau bus galima įsigyti iš patikimų ūkininkų, gėlininkų, sodininkų rankų, kurie renginyje dalyvauja jau daugelį metų.

20161004174456-17098.jpg

„Kiemelis-turgelis“ - Vilniaus mokytojų namų kiemelyje, tai naujas akcentas „Sodo kraitėje“. Čia rikiuosis ūkininkai iš Lietuvos su  rudens gėrybėmis - medus, duona, mėsa, žuvis, svarainiai, obuoliai, riešutai, arbata ir tai dar ne viskas. 

20161004174418-31322.jpg

Ypatinga šiluma dvelkianti akcija ir dėmesys mažiesiems

Ruduo - derliaus nuėmimo metas. Tai laikas, kai kantraus ir kruopštaus darbo rezultatai išsirikiuoja lentynose, sugula į vėsius rūsius laukti žiemos. O mes, nieko nelaukdami, skelbiame akciją „Saldžios Kalėdos Angelų vaikams“ ! Kviečiame visus vilniečius iki spalio 16 d. nešti obuolius į Vilniaus mokytojų namus.

Iš Jūsų suneštų gėrybių spausime sultis ir gruodžio mėnesį jas dovanosime ne vienerius metus organizuojamos mugės „Angelų vaikai – su meile Jums“ dalyviams – Lietuvos specialaus ugdymo mokyklų ir pensionatų auklėtiniams. Akcija vykdoma kartu su Lietuvos vaiko teisių kontrolieriaus įstaiga, UAB „Obuolių namai“ ir UAB „Rimi Lietuva“.

Plačiau www.kultura.lt