Žiūrėk, kaip aš augu: 9 savaitė

Žiūrėk, kaip aš augu: 9 savaitė

13. Aug 2012, 07:00

Jei vienu žodžiu Tau reikėtų apibūdinti savo kūdikį, koks tai būtų žodis? Linksmas? Verksmingas? Reikalaujantis? Nerūpestingas? Visuomet besišypsantis? Kad ir koks bebūtų tas žodis - kūdikis į šį pasaulį atėjo su savuoju „aš“.

 

Kūdikis jau turi savo temperamentą

 

Kiekvienas vaikas unikalus. Jei tau atrodo, kad mažylis per daug nori, per daug iš tavęs reikalauja, tai dažnai nepriklauso nuo Tavo auklėjimo. Tai vaikučio temperamentas.

 

Tu priėmei iššūkį, tapai mama ir dabar reikia bandyti suprasti mažylio temperamentą, išmokti atsakyti į jo poreikius ir sieti jo charakterį su savuoju „aš“.

 

Sloga, vėmimas, viduriavimas...anksčiau ar vėliau vienas iš šių negalavimų gali „aplankyti“ ir Tavo mažylį. Sergantis kūdikis negali pasakyti, kas jam yra. Būtent dėl šios nežinomybės tėvai ir tampa neramūs bei susirūpinę. Kad nusiramintumėte, geriau iškart skambinkite gydytojui!

 

Nepamirškite draugų

 

Ar atsimeni savo draugus? Kūdikis – ne kliūtis susitikimams, jei, žinoma, jie nevyksta kokiame nors ankštame ar triukšmingame bare. Geriau susitikite pas draugus arba kvieskitės juos į savo namus. Jei eini į svečius, nepamiršk pasiimti sauskelnių, drėgnų servetėlių, papildomų drabužėlių.

 

Jei draugai taip pat turi vaikučių – susitikimas bus dar įdomesnis, nes visuomet rasite bendrų temų apie mažuosius, juk tavo mintys šiuo metu tik ir sukasi apie kūdikį.

 

Jei neturi šeimos draugų, susipažink su kitomis mamytėmis internete, juk internetas-forumas yra puiki galimybė pradėti naujas pažintis.

 

Ar žinai...

 

...kad jokiais atvejais negalima kratyti ir purtyti vaikučio? Nes purtymas kūdikiui gali sukelti galvos smegenų sukrėtimą.

 

Tačiau kartais mamos pastangos nuraminti verkiantį mažylį gali baigtis pačios mamos nerviniu priepuoliu. Jei jauti, kad jau daugiau nebegali ir jėgos išseko, paguldyk kūdikį į lovytę ir giliai įkvėpk. Tu turi pati nusiraminti, nes tik tuomet galėsi nuraminti ir savo kūdikį – jis jaučia, kai tu nerviniesi ir pats tampa neramus.

 

Jei mažylis nesustodamas verkia, pakviesk į pagalbą tėtį ar kitą šeimos narį, kuris galėtų Tave pakeisti – tada stenkis nors trumpam nusiraminti ir pailsėti.