Žiūrėk, kaip aš augu: 7 savaitė

Žiūrėk, kaip aš augu: 7 savaitė

08. Aug 2012, 07:00

 

Gali būti, kad nuskambės keistai, bet vaikas vystosi iš viršaus į apačią, kitaip sakant, jo sugebėjimai vystosi nuo galvos link kojų.

 

Iš pradžių mažylis mokosi laikyti galvą, po to kontroliuoti savo kūną, kad išmoktų sėdėti ir šliaužti. Ir tik po to, kai sutvirtėja nugaros raumenys ir kojos, mažylis stojasi ant kojyčių, o dar po kažkiek laiko pradeda savarankiškai vaikščioti.

 

Šią savaitę Tu tikriausiai pastebėjai, kad vaikas pradėjo stabiliau laikyti galvą. Mažius šią savaitę pradeda aktyviau judinti savo rankutes – visai greitai mažylis išmoks dirbti delnais ir pirštukais.

 

Pirmieji skiepai

 

Pirmuosius skiepus, padedančius apsaugoti vaiką nuo mirtinų ligų, Tavo vaikas jau gavo. Jeigu tu abejoji ir pergyveni dėl skausmo, kurį vaikas patiria skiepijimo metu, o taip pat dėl šalutinių poveikių – temperatūros, tuomet valandą prieš skiepijant galima duoti vaikui lengvų nuskausminamųjų, kuriuos rekomenduos Tavo gydytojas.

 

Jei mažylis atrodo mieguistas ir pakyla temperatūra, praėjus 4 valandoms po skiepijimo, galima pakartotinai duoti vaistų.

 

6 savaites po gimdymo - jokių lytinių santykių

 

Paprastai gydytojai nerekomenduoja lytinių santykių bent šešias savaites po gimdymo – tai būtina, kad kūnas ir organizmas galėtų pailsėti po sunkaus darbo – gimdymo. Vienok, ne visada mamytės laikosi taip ilgai ir pasiryžusios atnaujinti lytinius santykius anksčiau gydytojo nustatyto termino.

 

Tai labai priklauso nuo moters savijautos. Jei nejauti nepatogumo, o gimdymas vyko be komplikacijų ir trūkimų, tai gali atnaujinti seksualinį gyvenimą, tačiau nepamiršk, kad pirmais kartais po gimdymo gali jausti nemalonius pojūčius, ypač pradžioje.

 

Būna, kad moteris po gimdymo nesijaučia patraukli ir seksuali. Tai normalu, nes pogimdyminiu laikotarpiu, kol susitvarko maitinimas krūtimi, hormonai prislopina seksualinį geismą.

 

Svarbu tuo metu kalbėtis apie savo jausmus su partneriu. Jei abejoji savo norais ir jauti skausmą sekso metu, pabandyk paaiškint vyrui, kad gal dar reikėtų truputėlį palaukti, kad užgytų pogimdyminiai randai ir užsidegtų seksualumo ugnelė.

 

Ar žinai...

 

...kad daugiau nei 80 procentų vaikiškų automobilinių kėdučių įrengtos neteisingai ir neatitinka saugumo standartų? Daugelis tėvų nustebs, kaip neteisingai jie naudoja vaikiškas automobilių kėdutes, todėl patikrink dar kartą, ar Tavo automobilyje kėdutė įrengta teisingai pagal visas gamintojo instrukcijas.