Žiūrėk, kaip aš augu: 5 savaitė

Žiūrėk, kaip aš augu: 5 savaitė

31. Jul 2012, 07:00

 

Kiekvieną dieną kūdikis vis daugiau būdrauja ir stebi aplinką. Kai jis ramus ir aktyvus, turbūt pastebėjai, jog jis bando su tavimi bendrauti. Jei jam pasiūlysi, jis su malonumu su tavimi pažais. Žaisti? Būtent!

 

Nežiūrint į tai, kad atrodo, jog penkių savaičių mažylis dar per mažas ką nors žaisti, išties taip nėra. Jis patenkintas stebi tavo veidą, mimikas. Žaisk: šypsokis jam, judink liežuvį, leisk įvairius garsus. Tokio amžiaus kūdikio susidomėjimą gali iššaukti juodai – balti paveikslėliai arba jų atspindys veidrodyje.

 

Mėnesio ir kelių dienų mažylis visiškai gali atverti delniukus ir netikėtai pagriebti kokį nors barškutį. Kad būtų įdomiau, pakabinkite virš jo žaisliuką – tegu stebi. Tik nekabinkite jo tiesiai virš galvytės, geriau – ties pilvuku.

 

Kūdikiui patinka prisiliesti, ypač prie mamos ir tėvelio – jam patinka justi kūno šilumą. Patinka taip pat gulėti ant mamos pilvuko (ypač nuogo) ir žįsti pienuką.

 

Naujagimio priežiūra

 

Oi ne, tik ne diegliukai! Tai pats baisiausias košmaras tėvams, kai be aiškios priežasties sveikas kūdikis ima verkti ir jį sunku nuraminti, ypač vakarop.

 

Deja, niekas nežino tikslios vaikiškų diegliukų priežasties. Ir jei vieniems „burbuliukai“ pilve atneša nemažai kančių, tai kiti to beveik nepastebi. Jei Tavo vaikutį dažnai kamuoja pilvo diegliukai, svarbiausia, nekaltink savęs, kad kažką darai ne taip. Tyrimai parodė, jog diegliukai prasideda taip pat staigiai, kaip ir išnyksta. Maždaug 3 – 4 mėnesyje.

 

Tam, kad šiek tiek palengvintume mažylio „kančias“, galima švelniai pamasažuoti pilvuką, uždėti ant jo šiltą rankšluostį ar antklodę, arba sugirdyti jam specialius vaistukus nuo diegliukų.

 

Santykiai tavo šeimoje

 

Ar pasikeitė Tavo santykiai su mama po mažylio atsiradimo? Daugumai moterų, pagimdžiusių kūdikį, santykiai su mamomis tampa gerokai šiltesni – juk dabar jūs abi mamos. Tu būsi dėkinga savo mamai, kuri padeda patarimais.

 

Arba atvirkščiai – gal Jūsų abiejų santykiai tapo sudėtingesni? Gal tavo mama per dažnai bruka savo pasenusius paarimus ir nesupranta, kodėl tu pavargsti, arba primena senas nuoskaudas.

 

Jei reikalai klostosi ne taip, kaip tu tikėjaisi, būk kantri, nes tai – emociškai įtemptas etapas – tu tapai mama, o ji – močiute! Jums abiems reikia priprasti prie naujų vaidmenų.

 

Ar žinojai, kad šio amžiaus kūdikiai turi spuogelių?

 

Tai tiesa. Dažniausiai ant naujagimio veidelio matosi mažyčiai spuogeliai su baltais ar rausvais taškeliais – tai hormoniniai spuogeliai, kurie nereikalauja specialaus gydymo – išnyks savaime.

 

Projektą 100 dienų su Huggies" palaiko HUGGIES NEWBORN sauskelnės!

 


 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu