Žiūrėk, kaip aš augu: 3-4 savaitė

Žiūrėk, kaip aš augu: 3-4 savaitė

08. Jun 2012, 07:00

 

Turbūt ėmei stebėtis, kas sugalvojo tokį posakį: „miega kaip kūdikis“. Nes turbūt pastebėjai, kad naujagimis pabunda kas dvi valandas, o miega jau ne taip ir ramiai kaip sakoma.

 

Naujagimis turi visai kitokį miego ciklą nei suaugęs žmogus. Išskiriamos dvi miego fazės: lėtasis ir greitasis arba paradoksinis miegas. Lėtojo miego metu mes matome sapnus, judame ir galime pabusti, jei kas triukšmaus. Kai prasideda greitojo miego fazė, mus labai sunku pažadinti, atrodytų, lyg būtume be sąmonės.

 

Tyrimai parodė, jog naujagimių lengvojo miego fazė yra du kartus ilgesnė nei suaugusiųjų. Be to, pirmaisiais mėnesiais kūdikių miego ciklas gerokai trumpesnis, todėl dažnesnė miego fazių kaita.

 

Kūdikio priežiūra

 

Atidžiai stebėk, ar neatsirado šutimų ar nutrinimų ant kūdikio užpakaliuko ar kirkšnyse, keičiant sauskelnes. Kūdikio odelė labai jautri, todėl kiek ilgesnis lietimasis su šlapimu ar „rimtesniu reikaliuku“ sauskelnėse gali sukelti dermatitą. Todėl labai svarbu prieš kiekvieną sauskelnių keitimą leisti kūdikio odelei ilgiau „pakvėpuoti“.

 

Taisyklingai žindyti reikia išmokti

 

Žindymas krūtimi – pats natūraliausias ir būtiniausias kūdikio maitinimo būdas. Tačiau nelengva iškart išmokti ir priprasti tai daryti. Juk mažylį reikia tinkamai laikyti, kad jis taisyklingai žįstų krūtį. Ekspertų tvirtinimu, tam, kad mama ir kūdikis rastų visišką kontaktą ir supratimą, prireikia neretai 4-6 savaičių.

 

Jei tau skauda krūtį, suskeldėjo speneliai, o gal Tu nerimauji, ar vaikučiui pakanka pienelio, būtinai pasikonsultuok su savo šeimos gydytoju ar žindymo specialistu.

 

Gali kartu maudytis su mažyliu vonioje

 

Daugumai kūdikių labai patinka kartu pliuškentis su mama ar tėčiu vonioje. Jei mažylis nemėgsta prausimosi procedūrų, tai gali padaryti kartu su juo – tuomet nebus nei ašarų, nei verksmų.

 

Jei nusprendei pabandyti tokią procedūrą, tuomet šalia turėtų būti žmogus, kuris tau paduotų mažylį ir paimtų, kai abu išsimaudysite, nes vienai viską atlikti vonioje nėra visiškai patogu ir saugu kūdikiui.

 

Šaltinis: www.todaysparent.com

 

 

Projekto draugas

HUGGIES NEWBORN

 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu