Žiūrėk, kaip aš augu: 17-18 savaitės

Žiūrėk, kaip aš augu: 17-18 savaitės

24. Sep 2012, 07:00

 

Pasaulis tavo mažyliui – didžiulė žaidimų aikštelė, kurioje kiekvienas daiktas ar žmogus – vis kitas žaisliukas, su kuriuo susipažinti galima burnyte ir rankytėmis.

 

Nesijaudink, jei negali sau leisti mažyliui nupirkti brangių, vystymuisi naudingų žaislų. Namie esami daiktai, pavyzdžiui, medinis šaukštas, bus ne mažiau įdomus vaikučiui patyrinėti nei pirkti daiktai iš parduotuvės.

 

Tu ir pati gali padaryti žaisliuką iš plastikinio buteliuko, į jį sudėdama spalvingas sagas arba makaronus, ryžius ir kt.

 

Dar įdomiau bus, jei į buteliuką įpilsite vandens – tuomet įvairiaspalviai daikčiukai plaukios.

 

Naudok specialų puoduką ir problema išspręsta!

 

Nori nueiti į kiną arba skirti popietę tik sau? Vienintelė problema – maitini krūtimi ir negali palikti vaiko ilgam, nes baiminiesi, kad jis nevalgys iš buteliuko? O gal pati neduodi kūdikiui buteliuko, kad jis neatsisakytų krūties?

 

Nesvarbu, kokia iš išvardintų problemų tave kankina, - naudok puoduką ir problema išspręsta!

 

Šiame amžiuje jau galima mažyliui duoti gerti ir specialaus puodelio – tai leis tau šiek tiek atsipūsti ir kartais galėsi ištrūkti iš namų

 

Jei planuoji grįžti į darbą artimiausią mėnesį, tad jau laikas pagalvoti, kas prižiūrės mažylį – auklė, močiutė, tėtis ar gera draugė – svarbiausia, kad rastum žmogų, kuriuo pasitiki.

 

Ar žinai...

 

...kad mažyliui labiausiai patinka žaisti, mėgaujantis oro voniomis? Jei naujagimiui labiau patinka būti aprengtam, tai 4-5 mėnesių kūdikis puikiai jaučiasi nuogas arba tik su sauskelnėmis.

 

Tai leidžia jiems suprasti skirtumą tarp to, kada jie aprengti ir nuogi. Tačiau nepamiršk nuolat patikrinti, ar kūdikis jaučiasi jaukiai – ar kartais nešalta jam.