Žiūrėk, kaip aš augu: 15-16 savaitės

Žiūrėk, kaip aš augu: 15-16 savaitės

20. Sep 2012, 09:00

Tu judini raudoną gražų barškutį priešais mažylį, jis siekia rankutėmis, norėdamas pagauti, tačiau kol kas nepavyksta. Tokiame amžiuje tai normalu, nes rankų ir akių koordinacija kol kas dar tik lavėja.

 

Truputį kantrybės ir greitai mažylis lengvai koordinuos savo rankutes ir akis.

 

Atsiras pleiskanų luobelė

 

Pleiskanų luobelė – jei mažylio galva pasidengs ruda ar gelsva pleiskanų plutele, nėra ko nerimauti!

 

Tam, kad būtų širdžiai ramiau, gali pasinaudoti šiuo receptu – ištepk galvytę vaikišku aliejuku ir palik jam įsigerti 15 minučių, o po to gali vata ar šukytėmis lengvais judesiais pabraukti per luobelę. Paprasti šampūnai gali dar labiau sausinti odelę ir luobelė vis didės.

 

Jeigu su šia problemėle pačiai nepavyksta susitvarkyti – paklausk patarimo gydytojo.

 

Atsirink tik tinkamus patarimus

 

Artimieji ar giminės gali pradėti patarinėti, kokiais atvejais ir kaip geriau teisingiau elgtis auginant kūdikį. Visada pasvarstyk ir įvertink visus patarimus, jei manai, kad kažkurie jų yra naudingi – išbandyk.

 

Tačiau neleisk, kad nepageidaujami patarimai darytų Tau įtaką, nes juk tik Tu žinai, kas geriausia tavo mažyliui. Jei peršamas patarimas ar siūlymas tau netinka, padėkok ir nueik.

 

Jei nueiti nėra kur, pavyzdžiui, nuo anytos...gali atsakyti kažką panašaus: „Labai vertinu Jūsų patarimus, tačiau, manau, kad mes elgiamės teisingai!“