Žiūrėk, kaip aš augu: 10 savaitė

Žiūrėk, kaip aš augu: 10 savaitė

15. Aug 2012, 00:00

 

Šią savaitę kūdikis pradeda pažinti savo rankutes ir kojytes. Jau turbūt pastebėjai, kaip jis mataruoja ore savo kojytėmis tarsi atliktų pratimą „dviratis“ ir stengiasi pasiekti žaisliuką.

 

Pradžioje kūdikio rankos ir akys dirba atskirai: pasiekti kurį nors daiktą, kurį mažylis pamatė, patikėk – jam tikrai nelengvas darbas, bet jam greitai pavyks.

 

Tuomet, kai kūdikis „atranda“ savo rankutes, ilgai jas tyrinėja ir būtinai „ragauja“, kokio jos skonio! Ir tai jau pasiekimas!

 

Ar dažnai keliesi naktį?

 

Jei Tu iš tų mamyčių, kurių vaikutis miega visą naktį, tuomet Tau pasisekė – mėgaukis tuo! Jei tavo mažylis blogai miega ir Tu kaskart keliesi pavargusi, kad duotum jam pažįsti krūtį, pagalvok, gal reikia keisti taktiką ir tradicijas, ir tuomet naktis taps poilsio metu.

 

Yra keletas variantų:

 

-miegoti su kūdikiu vienoje lovoje,

-palikti kūdikį po pirmojo maitinimo savo lovoje,

-palikti kūdikį miegoti jo lovytėje visą naktį, tačiau būtinai prie tėvelių lovos.

 

Svarbiausia rasti tinkamą ir optimalų sprendimą, kuris tiktų ir Tau, ir Tavo mažyliui, ir visai šeimai.

 

Papildomi kilogramai - ne bėda

 

Nesijaudink, jei po gimdymo vis dar liko papildomi kilogramai. Prisimink, jog Tu 9 mėnesius auginai svorį, kad išnešiotum savo kūdikį, todėl nereikalingi kilogramai nedings per keletą dienų.

 

Jei kūdikį maitini savo pienu, turbūt pastebėjai, kad svoris krinta greičiau – taip ir yra, o tos mamytės, kurios maitina mišinėliais kūdikius, „nėštumo“ svorio atsikrato lėčiau.

 

Kaip bebūtų, nesvarbu, koks Tavo svoris, dabar svarbiausia – sveika mityba – tai svarbu ir Tau, kad išsaugotum jėgas augindama kūdikį, ir tavo mažyliui, kuris su Tavo pienu gauna visa, kas reikalinga.

 

Jei visgi papildomai kilogramai Tau neduoda ramybės, pabandyk užsiimti sportu ar mankšta – dabar Tau galima atlikti lengvus pratimus. Pasidomėk, gal Tavo mieste rengiami užsiėmimai mamytėms, kur galėtum ateiti kartu su mažyliu.

 

Puikus sportas – ilgi pasivaikščiojimai gryname ore, teigiamai veikiantys ir mamytę, ir vaikelį.

 

Ar žinojai...

 

...kad per 6 mėnesius gali kisti mažylio akių spalva? Rudos ar tamsiai žalios akys paprastai lieka tamsiomis, o mėlynos arba pilkos akys gali ne vieną kartą pasikeisti nuo trijų iki šešių mėnesių.