Žindomas kūdikis nesituština penkias paras

Žindomas kūdikis nesituština penkias paras

08. Mar 2012, 07:00

Vis daugiau "Mamyčių klubo" redakcijai parašo mamyčių, gyvenančių įvairiose užsienio šalyse.

 

Romenos laiškas:

 

Mano dukrytė yra 3 savaičių ir 1 dienos. Neprasituština jau penktą dieną, stumia, stumia, bet nieko neišeina, verkimas begalinis, nes niekaip neišeina išsituštinti.

 

Gyvename Anglijoje, apsilankėme pas daktarę, bet ši teigia, kad tai normalu maitinant krūtine tokio amžiaus vaikams (aš pati labai tuo abejoju.). Prašau, patarkite, ką daryti, nebegaliu žiūrėti, kaip kankinasi dukrytė. Maitinu krūtimi ir niekuo daugiau.

 

Konsultuoja Vilniaus miesto universitetinės ligoninės Naujagimių skyriaus vedėja, gydytoja pediatrė, med. dr. Violeta Drejerienė:

 

Jeigu 3 savaičių žindomas naujagimis nesituština 5 paras – tai nėra normalu. Yra įvairių priežasčių, kodėl taip nutinka. Gali trūkti pieno, tuomet reikia kontrolinio svėrimo kiekvieno maitinimo metu arba kitaip patikrinti.

 

Galbūt mama suvalgė maisto, kuris įtakojo kūdikėlio vidurių užkietėjimą. Gali buti ir kitų rečiau pasitaikančių priežasčių, tačiau bet kokiu atveju, jei nepagerės, o vaikutis tampa neramus, reikia nesivaržyti ir pakartotinai kreiptis į gydytoją.

 

PATARIMAI:

 

-Kad kūdikis lengviau pasituštintų, patariama paguldyti kniubščią ant pilvo, palaikius taip – lengviau išeina dujos.

-Tinka švelniai masažuoti pilvą, glostant sukamaisiais judesiais pagal laikrodžio rodyklę.

-Patiems be mediko priežiūros pirmą kartą atlikti klizmutę naujagimiui nepatarčiau.