Vienas iš bendravimo būdų - lengvas masažas

Vienas iš bendravimo būdų - lengvas masažas

01. Aug 2012, 07:00

 

Jei auginate iki mėnesiuko kūdikį ir jums atrodo, kad pagal literatūrą jis neatitinka visų vystymosi normų, nėra ko per daug nerimauti.

 

Kaip sako vaikų kineziterapeutė Laura Sidaraitė, nereikėtų nerimauti, jei vaikas neatlieka visko, kaip parašyta knygose, nes kiekvienas vaikas yra unikalus – ką vienas išmoksta anksčiau, kitas gali atlikti šiek tiek vėliau.

 

Vieno mėnesio amžiaus kūdikis jau sugeba energingai mojuoti kojytėmis ir rankytėmis, sugeba sugriebti barškutį, bet greitai pameta.

 

Nuo pat gimimo reikėtų kuo daugiau bendrauti su vaikučiu, vienas iš bendravimo būdų galėtų būti lengvas masažas.

 

MASAŽAS be galo naudingas kiekvienam – ir suaugusiam, ir kūdikiui. Psichologų teigimu, kad žmogus gerai jaustųsi, reikia bent dvidešimt kartų per dieną būti paliestam artimo žmogaus.

 

Kuo vaikutis mažesnis, tuo šis poreikis didesnis, o masažas yra puikus būdas šį poreikį patenkinti. Tačiau neverta bėgti pas masažistę, daugiau naudos duos masažas, atliktas mamytės ar tėvelio rankomis.

 

"Tokio amžiaus vaikučio mankšta ir būtų tiesiog leisti jam laisvai mosikuoti rankytėm ir kojytėm, paguldyti trumpam ant pilvuko, kad jis bandytų pakelti ir kelias sekundes nulaikyti galvytę", - aiškino kineziterapeutė.

 

Gulinčiam ant nugaros mažyliui darykite kojyčių mankštą: po vieną ir abi kojytes lenkite prie pilvuko ir ištieskite, sukite ratus per klubo sąnarį, rankytes ištieskite į šalis ir sukryžiuokite ant krūtinės, pakelkite į viršų ir nuleiskite žemyn.