VIDEO: Kūdikio higiena ir švara

31. Mar 2012, 11:00

Kaip mamai, atėjusiai į vaistinę, pasirinkti tinkamą vaikučio odos priežiūros priemonę, skirtą prižiūrėti užpakaliuko odelę? Konsultuoja „Eurovaistinės“ vaistininkė Vaida Noreikienė.

 

Pasak „Eurovaistinės“ vaistininkės Vaidos Noreikienės, pirmiausia mama turėtų žinoti, kokia yra bėda – ar užpakaliuko paraudimas, iššutimas ar odelės šlapavimas.

 

{smallpic:1}

 

Jei dar nėra rimtos užpakaliuko odelės bėdos, tiesiog profilaktiškai patartina vartoti pabarstus. Iš pabarstų yra baltoji pudra arba natūralūs pabarstai – augalų sporos.

 

Kaip naudoti pabarstus?

 

Vaistininkės patarimas: paberkite šiek tiek pudros ar natūralių pabarstų ant delnų ir ištrinkite lengvai jais kūdikio užpakaliuką. Tuomet tik tada užmaukite sauskelnes.

 

Kaip dažnai naudoti pataisų sporas?

 

Jeigu nėra rimtos odos bėdos ir vaikutis maitinamas tik mamos pienu, pasak vaistininkės Vaidos, užtenka pabarstus naudoti kartą per parą, pvz. nakčiai patepti jomis užpakaliuką.

 

O kai prasideda papildomas maitinimas (daržovių ar pieninės košės), pasikeičia vaikelio išmatų rūgštingumas, todėl skirtingai dirginama oda. Tuomet pabarstus reikėtų naudoti ant kūdkio odelės, kaskart keičiant sauskelnes – nuvalius švariai užpakaliuką, pabarsyti jį sporomis ir lengvai patrinti.

 

Jeigu pataisų sporos nepadeda?

 

Pasak V.Noreikienės, jeigu pataisų sporos nebepadeda, tuomet reikia vaikučio užpakaliuką izoliuoti natūraliu riebalu, kuris neleidžia odai išsausėti ir neleidžia išorinėms dirgikliams (kaip šlapimui ir išmatoms) dirginti odelės.

 

Daugiau apie vaikučio odelės priežiūrą ir higieną – video siužete.

 

           PATAISŲ SPOROS  - praguloms ir iššutimams apibarstyti

Kovo mėnesį - 11% nuolaida "Eurovaistinėje"

      

pataisusporos


Natūralūs pabarstai – priemonė sudirgusios ir iššutusios odos priežiūrai, tinkanti kūdikių ir suaugusiųjų odai. 

Kovo mėnesio pasiūlymai „Eurovaistinėje“ su kortele Medus

 


DĖMESIO! Pasiūlymai galioja visą kovo mėnesį EUROVAISTINĖJE su kortele MEDUS. Nuolaidos nesumuojamos. Akcijoje dalyvaujančių prekių skaičius ribotas!

  

 

3