Vežimėlis ar vaikjuostės?

Vežimėlis ar vaikjuostės?

22. Jun 2012, 07:00

 

Ką rinktis – vežimėlį ar vaikjuostę? Atrodo, ir tas, ir tas reikalingas, tačiau vaikjuostės arba slingai atsirado daug anksčiau ir priešingai nei vaikų vežimėliai, jos daug lengvesnės bei patogėsnės. Ką jūs apie tai manote?

 

Daugelis specialistų sutinka, kad slingai yra geri ir patogūs, tačiau labai svarbu juos tinkamai užsirišti ir teisingai paguldyti vaikutį. Tik laikantis tam tikrų sąlygų, galima vaikjuostėje nešioti kūdikį.

 

O vežant naujagimį vežimėlyje, beje, jokių apribojimų nėra.

 

Vienas iš nešynės minusų vasarą, jei lauke labai karšta, mažylis joje gali greitai perkaisti. Žinoma, jis gali perkaisti ir vežimėlyje, jei bus per daug aprengtas.

 

Šiandien nešynių pasirinkimas didžiulis: nuo vaikjuosčių, kurios iš tiesų tėra tam tkra audinio atraiža, meistriškai surišta, iki brangių parduotuvinių nešyklių.

 

Kai kurie vaikučiai atsisako būti nešynėje, todėl mamytei reikia būti tam pasiruošus psichologiškai ir nebandyti vaikučio vis tiek įsprausti į vaikjuostę. Tiesa, kaip sako kineziterapeutai, slinge vaikučiai dažniausiai būna iki dviejų mėnesių, o po to jiems norisi dairytis, pažinti pasaulį daugiau, todėl tai patogiau jam daryti iš vežimėlio, kur daug erdvės.

 

Iki to laiko, kol vaikas pats nesėdi, vertikalioje padėtyje jo laikyti negalima. Tad kai jį galėsite vertikaliai įdėti į nešynę, veidu nuo savęs, tokiu būdu jis galės stebėti aplinką daug geriau.

 

Tad kas geriau – vaikjuostė ar važimėlis? Matyt, jie vienas kitą papildo, priklausomai nuo situacijos, ar ne.

 

Ar esate išbandę slingą arba nešynę? Ar visgi jums vežimėlis artimesnis?

 

Projektą "100 dienų su Huggies" remia HUGGIES NEWBORN


 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu

 

 

22. Jun 2012, 19:11

vežimėlis 👍

22. Jun 2012, 16:38

mes ir gi pritariame 100 % fejai ir tikrai esam uz vaikjuoste ,ypac patogu kai daug tenka keliauti 😀 nepakeiciamas dalikelis

22. Jun 2012, 13:26

Tik vaikjuoste iki 6 men vaikas geriau jauciasi galedamas uzuosti mamos pieneli ir prisiglaudes prie mamos girdedamas jos sirdies plakima kuri girdejo visus 9 nestumo ir jo augimo laika is esmenines patirties galiu pasakyti mano sunus vezimuke budavo gerai kad ismiegodavo 45 min o va vaikjuosteje miegodavo be bedos 3 val dabar kai pagaliau sulauksim brolio ar seses tai net nesvarstau ka ringtis as tik uz vaikjuoste

22. Jun 2012, 12:22

Vezimelis 😉

22. Jun 2012, 10:51

vezimelis 😀

22. Jun 2012, 10:44

Vežimėlis.

22. Jun 2012, 09:35

as uz ABU, mums praverte ir vezimelis, ir nesiokle, kaip su vienu, taip ir su kt vaikuciu😉